Narmanlı memurlardan şehitler için klip

Narmanlı memurlardan şehitler için klip
Erzurum'un Narman ilçesinde doktordan öğretmene, hemşireden polise çeşitli kurumlarda görev yapan memurlardan oluşan grup, şehitler için "Narman, Çanakkale ve Şehitlerimiz İçin Söylüyor" isimli klip hazırladı- Grup üyesi okul müdürü Yaman:- "Günümüzde ülk

ERZURUM (AA) - HADİ ŞENGÜL - Erzurum'un Narman ilçesinde bir müzik öğretmeninin organizasyonuyla bir araya gelen doktor, polis, hemşire ve öğretmenler, şehitler için Çanakkale türküsünü seslendirdikleri çalışmaya klip çekti.

Narman'da kamu kurumlarında görev yapan öğretmeninden doktoruna, hemşiresinden polisine kadar farklı mesleklerden memurlar, şehitler için bir araya geldi. Narman Anadolu Lisesi müzik öğretmeni Serkan Saruhan'ın hazırladığı projeyle Güneydoğu'da terörle mücadelede şehit olan asker ve polisler için hissettiklerini müzikle ortaya koymak isteyen memurlar, Çanakkale türküsünü seslendirdi ve "Narman, Çanakkale ve Şehitlerimiz İçin Söylüyor" adıyla klip hazırladı.

Narman'ın yanı sıra türkünün seslendirilmesinde danışmanlık yapan müzik öğretmeninin Kütahya'da bulunması nedeniyle bu ilin tarihi yerlerinden görüntülere de yer verilen klip, Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" adlı şiirinin son mısralarının okunmasıyla bitiyor.

Narman Anadolu Lisesi Müdürü Ercan Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulun müzik öğretmenlerinden Serkan Saruhan'ın Çanakkale ve günümüz şehitleri için bir proje hazırlayıp kendisine sunduğunu söyledi.

Daha sonra proje üzerinde çalıştıklarını ve "Narman Çanakkale ve Şehitlerimiz İçin Söylüyor" adlı bir klip çekimi yaptıklarını belirten Yaman, şöyle konuştu:

"Biz de değişik meslek grupları, öğretmen ve idarecilerimizin katılımıyla bu projeyi başlattık. Günümüzde ülkemizin kanayan yarası olan terör belasına dikkatleri çekmek ve şehitlerimizin anısına, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek için bu çalışmayı başlattık. Gençlerimize bu çalışma ile vatan sevgisi ve şehitlerimize olan saygıyı artırmayı amaçladık. Gerek sosyal medyada gerekse değişik il ve ilçelerden gelen telefonlar, biz ve arkadaşlarımızın güzel bir iş yaptığını ortaya koydu. Hedefimize ulaştığımızı sanıyorum. Bu vesileyle de günümüzün Çanakkalesi olarak adlandırdığımız Güneydoğu'daki şehitlerimizi rahmetle anıyoruz."

- Birliktelik çağrısı

Proje fikrinin sahibi müzik öğretmeni Serkan Saruhan da son günlerde şehitlerin kendilerini çok üzdüğünü ve bunun için bir şeyler yapmak istediklerini dile getirdi.

Bunun için hem terörle mücadelede şehit düşen asker ve polisler hem de Çanakkale şehitlerini anmak için klip çektiklerini anlatan Saruhan, "Bu klipte doktor, müdür, müdür yardımcısı, hemşire, öğretmen, polis ve başka mesleklerden kamu görevlisi arkadaşlar yer aldı. Bunu da Narman'ın, Kütahya'nın tarihi, doğal güzelliklerinin olduğu yerlerde çektik." diye konuştu.

Saruhan, projenin müzik aşamasında Kütahya'daki müzik öğretmeni arkadaşından da yardım aldığını, bu nedenle klipte Kütahya'dan görüntülere de yer verdiklerini anlatan Saruhan, "Biz ilçedeki kamu görevlileri olarak bu ilçede birlikteliği sağladık. Bunun da tüm ülkede birlikteliğe vesile olmasını diliyorum." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.