Nato Askeri Komitesi Brüksel'de Toplandı

Nato Askeri Komitesi Brüksel'de Toplandı
NATO Askeri Komite Başkanı Orgeneral Pavel, "Askeri iş birliği çok önemli bir husus ancak askeri iş birliği sadece siyasi, ekonomik, sosyal ve hukuki gelişmelerle ele alınırsa etkili ve uzun vadeli olabilir." dedi

BRÜKSEL

NATO'ya üye ülkelerin genelkurmay başkanları, 178. NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Toplantısı için Brüksel'de bir araya geldi.

NATO Askeri Komite Başkanı Orgeneral Petr Pavel, gazetecilere yaptığı açıklamada toplantının şubat ayında düzenlenecek savunma bakanları toplantısı ile temmuz ayındaki NATO Zirvesi'ne hazırlık niteliğinde olduğunu belirtti.

Pavel, "Askeri iş birliği çok önemli bir husus. Ancak askeri iş birliği sadece siyasi, ekonomik, sosyal ve hukuki gelişmelerle ele alınırsa etkili ve uzun vadeli olabilir." diye konuştu.

Toplantı gündemi

İlk oturumda NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in genelkurmay başkanlarına NATO ile Avrupa Birliği arasında yürütülen iş birliği hakkında bilgi vereceğini aktaran Pavel, daha sonra Avrupa'nın güneyindeki güvenlik durumunun ele alınacağını kaydetti.

Pavel, toplantıda Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da mevcut güvenlik durumuna odaklanacaklarını, bu çerçevede NATO'nun DEAŞ'a karşı uluslararası koalisyona katkısı ve Irak'taki rolüne ilişkin görüşmeler yapacaklarını kaydetti.

Toplantının ikinci gününde NATO ortakları Ukrayna ve Gürcistan ile görüşeceklerini aktaran Pavel, bu bağlamda Ukrayna'daki güvenlik durumuna ilişkin değerlendirmeler yapacaklarını ifade etti. Pavel, Gürcistan'la yürütülecek oturumda ülkedeki savunma reformları ve NATO ile ilişkilerin ele alınacağını belirtti.

Pavel, son oturumda müttefiklerin NATO'nun modernleşmesi ve adaptasyonuna ilişkin hususları görüşeceğini, bu çerçevede ittifakın askeri önceliklerine odaklanılacağını duyurdu.

Türkiye'yi Genelkurmay Başkanı Akar temsil ediyor

Toplantıda Türkiye'yi Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar temsil ediyor.

Akar'ın, toplantı çerçevesinde ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford başta olmak üzere ikili görüşmelerde bulunması öngörülüyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'deki terör örgütü hedeflerine yönelik olası operasyonu öncesindeki Akar-Dunford görüşmesinde Suriye'deki gelişmelerin yanı sıra bölgesel güvenlik sorunlarının ele alınması bekleniyor.

Muhbir: Şerife Çetin

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.