Necmettin Erbakan'ın vefatının 5. yılı

Necmettin Erbakan'ın vefatının 5. yılı
Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak: - "Tıpkı dağın heybeti gibi, Erbakan'ın, duruşunu, mücadelesini ve asaletini de zaman geçtikçe çok daha iyi anlıyoruz. Çünkü geçen her gün, yaşanan her olay, onun mücadelesini daha anlamlı ve daha önemli hale getiriyo

ANKARA (AA) - Saadet Partisi Genel Merkezince, Necmettin Erbakan'ın ölümünün 5. yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Genel Başkan Mustafa Kamalak, MEB Şura Salonu'nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, 5 yıl önce, milyonlarca Müslüman'ın dua ve tekbirleriyle ebedi hayata uğurlanan Erbakan'ı bugün bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla andıklarını söyledi.

Erbakan'ın hayatı boyunca Hakk'ın hakimiyeti ve insanlığın saadeti için çalıştığını belirten Kamalak, "Makamı, mevkiyi, şöhreti, serveti değil, bütün şer güçleri karşısına alma pahasına mazlumların sesi olmayı seçmiştir. Küçük hesapların değil, büyük hedeflerin insanı olmuştur" diye konuştu.

"Dağın heybeti ve azameti, ondan uzaklaştıkça daha iyi anlaşılır" diyen Kamalak, "Tıpkı dağın heybeti gibi, Erbakan'ın, duruşunu, mücadelesini ve asaletini de zaman geçtikçe çok daha iyi anlıyoruz. Çünkü geçen her gün, yaşanan her olay, onun mücadelesini daha anlamlı ve daha önemli hale getiriyor" ifadelerini kullandı.

Bu yıl Erbakan Haftası etkinliklerinin ana temasının "Savaş Değil Barış, Çatışma Değil Diyalog" olarak belirlendiğine dikkati çeken Kamalak, İslam birliği kurulmadığı sürece Müslümanların ezilmekten, horlanmaktan, hakarete uğramaktan kurtulamayacağını savundu.

Müslümanların olarak duygu, fikir, ekonomik ve siyasal güç anlamında işbirliği içinde olması gerektiğini vurgulayan Kamalak, şöyle konuştu:

"Eğer gerçekten savaş değil barış istiyorsak, gerçekten çatışma değil diyalog istiyorsak bunu başarmak zorundayız. Çünkü bugün problem, emperyalistlerin sahip olduğu güç değil, bizim içine düştüğümüz zafiyettir. İslam alemi gerçekten çok güçlüdür. Çünkü, dünya nimetlerinin en bol olduğu coğrafya İslam coğrafyasıdır. Dünya petrollerinin yüzde 70'inden fazlası İslam coğrafyasındadır. Dünyanın en genç, en dinamik nüfusu İslam coğrafyasındadır. Ama gel gör ki, Müslümanlar sahip oldukları büyük imkanlarını, sınırsız zenginliklerini, muazzam potansiyel gücünü kullanamıyorlar. Çünkü İslam coğrafyası paramparça. Bir şairimiz öyle diyor; 'Gardaş gövde bizim ama baş bizim değil'. Bugün İslam dünyasının yaşadığı temel problemlerden birisi de budur. Haklı olmak yetmiyor aynı zamanda güçlü olmak gerekiyor."

İslam dünyası tarihin en büyük mülteci dramını yaşadığını dile getiren Kamalak, kadın, yaşlı, çocuk binlerce hayatın, Ege ve Akdeniz'in soğuk sularında son bulduğunu ifade etti.

Saadet Partisinin "Yeni Bir Dünya" projesinin başlıklarını aktaran Kamalak, şunları kaydetti:

"Hakka ve Adalete dayalı Yeni Bir Dünya kurmak için atılması gereken on küresel adım şunlardır; Müslüman Ülkeler Birleşmiş Milletler Teşkilatı, Müslüman Ülkeler Ekonomik İşbirliği Teşkilatı, Müslüman Ülkeler Teknolojik İşbirliği Teşkilatı, Müslüman Ülkeler Askeri İşbirliği Teşkilatı, Müslüman Ülkeler Ortak Para Birimi, Müslüman Ülkeler Ortak Para Fonu, Müslüman Ülkeler Bankası, Müslüman Ülkeler Medya ve Sinema Teşkilatı, Müslüman Ülkeler Kültürel İşbirliği Teşkilatı, Müslüman Ülkeler Kadın, Aile ve Çocukları Koruma Teşkilatı."

Anma programına parti üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, bazı ülkelerin Ankara büyükelçileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.