Necmettin Erbakan'ın vefatının 5. yılı

Necmettin Erbakan'ın vefatının 5. yılı
Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:- "54. hükümetimiz 11 aylık dönemde destanlar yazdı. Cumhuriyet döneminin en başarılı hükümeti, ama başbakan görevden uzaklaştırılıyor, partisi kapatılıyor"

İSTANBUL (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "54. hükümetimiz 11 aylık dönemde destanlar yazdı. Cumhuriyet döneminin en başarılı hükümeti, ama başbakan görevden uzaklaştırılıyor, partisi kapatılıyor" dedi.

Merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 5. yılında Zeytinburnu Merkezefendi Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.

Programda, Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi. Programa katılan ziyaretçiler için kurulan çadırda ikramlarda bulunuldu.

Anma törenine katılan SP Genel Başkanı Kamalak, her kademeyi bağlayan 4'ü dahili 2'si harici olmak üzere 6 kararla karşılaştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Milli Nizam Partisi niye kapatıldı? Siz Milli Görüşçüler, Erbakan Hoca İslam nizamını tesis etmek istiyorsunuz, İslam birliğini kurmak istiyorsunuz. Laikliği ihlal vesaire teferruat, bunun için kapatıldı. Milli Selametin niye kapatıldı? Siz İslami bir düzen istiyorsunuz diye kapatıldı. 3. belge ise Refah Partisi'nin kapatılması kararıdır. Yol mu kesilmiş, banka mı soyulmuş, adam mı öldürülmüş, katliam mı yapılmış niye kapatılıyor, hoca niye yasaklandı."

Erbakan'ın yolunun İslam birliğini sağladığı için kesildiğini ifade eden Kamalak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"54. hükümetimiz 11 aylık dönemde destanlar yazdı. Cumhuriyet döneminin en başarılı hükümeti, ama başbakan görevden uzaklaştırılıyor, partisi kapatılıyor. Şuurlu Müslümanların kendisine sorması lazım, niye kapatıldı. Fazilet Partisi'ni kapatma kararı, niye kapatıldı? Refah Partisi'ni kapatma kararının, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) özel dairesi tarafından, 'Evet bunlar İslami bir düzen istiyor, bu yüzden partilerinin kapatılması yerinde olmuştur' şeklinde kararı var. 6. belge Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Genel Kurulu'nun ittifakla aldığı onama kararıdır: 'Refah Partisi'nin kapatılması yerinde olmuştur. Çünkü bunlar İslami birliği istiyor.'"

Erbakan'ın "İslamsız saadet olmaz" sözünü hatırlatan Kamalak, tüm Müslümanların kulağına "İslamsız saadet olmaz, cihatsız İslam olmaz, şuursuz da cihat olmaz" sözlerinin küpe olması gerektiğini söyledi.

Anma töreninin sonunda Kamalak, Mescid-i Aksa'dan getirilen toprağı Erbakan'ın kabrine serpti.

Programa Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu üyesi ve eski milletvekili Yasin Hatipoğlu ile Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Birol Aydın da katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.