"Nehir Havzası Bazlı Planlamaya Yönelik Modelleme Aracı Projesi"

"Nehir Havzası Bazlı Planlamaya Yönelik Modelleme Aracı Projesi"
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kadıoğlu: - "Mutlaka suyun tek bir elde yönetilmesi yönünde politikalarımızı, mevzuatlarımızı geliştirip yönetmemiz gerekiyor. Aksi takdirde önümüzdeki yıllarda sıkıntılar yaşarız"

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu, "Mutlaka suyun tek bir elde yönetilmesi yönünde politikalarımızı, mevzuatlarımızı geliştirip yönetmemiz gerekiyor. Aksi takdirde önümüzdeki yıllarda sıkıntılar yaşarız" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Envanter ve Araştırma Daire Başkanlığı tarafından 2014 yılında başlatılan ve Hollanda DELTARES Enstitüsü ile ortaklaşa yürütülen "Nehir Havza Araştırıcısı (RBE) - Su Yönetimi Modelleme Platformu (SYMP): Türkiye'de Nehir Havzası Bazlı Planlamaya Yönelik Modelleme Aracı Projesi"nin kapanış toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kadıoğlu, içme ve kullanma amacıyla kullanılan suyun önemine ve yönetimine dikkati çekti.

Yeraltı ve yerüstü sularının her geçen gün kirlenmeye devam ettiğini bildiren Kadıoğlu, şunları kaydetti:

"Bunları çok iyi analiz edip çok iyi bir şekilde yönetmemiz gerekiyor. Aksi takdirde bugün yaşayan biz insanlar için değil gelecek kuşaklar için de büyük bir sıkıntı, büyük bir tehlike olduğunu da hesap etmemiz gerekiyor. Mutlaka kısa sürede suyun tek bir elde yönetilmesi yönünde politikalarımızı, mevzuatlarımızı geliştirip yönetmemiz gerekiyor. Aksi takdirde önümüzdeki yıllarda sıkıntılar yaşarız."

Kadıoğlu, Türkiye'de kişi başına düşen su miktarında azalma yaşandığına dikkati çekerek, "Artık bir riskli duruma düşeriz. Belki bir Afrika ülkesi gibi değiliz ama Avrupa ülkeleri gibi de hiç değiliz. Bu anlamda suyun bizim için ne kadar önemli olduğunu herhalde hepimiz idrak ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Toplantıda "Nehir Havza Araştırıcısı (RBE) - Su Yönetimi Modelleme Platformu (SYMP): Türkiye'de Nehir Havzası Bazlı Planlamaya Yönelik Modelleme Aracı Projesi" çerçevesindeki çalışmalar ve bunların sonuçları hakkında bilgi aktarıldı.

Su Yönetimi Modelleme Platformu (SYMP) kapsamında hazırlanan ve yapılması hedeflenen faaliyetleri içeren yol haritasıyla ilgili de görüş alış verişinde bulunuldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.