Nemrut Dağı'nda Karla Mücadele

Nemrut Dağı'nda Karla Mücadele
Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) Projesi kapsamında "Mükemmeliyet Ödülü" alan dünyanın ikinci, Türkiye'nin ise en büyük krater gölü olan Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Nemrut Krater Gölü'nün yolunda karla mücadele çalışması yürütülüyor- Bitlis Valisi U

BİTLİS (AA) - Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Nemrut Krater Gölü'nün kardan kapanan yolunun yeniden açılması için yoğun çalışma yürütülüyor.

Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) Projesi kapsamında "Mükemmeliyet Ödülü" alan dünyanın ikinci, Türkiye'nin en büyük krater gölü olma özelliğine sahip Nemrut Krater Gölü'nün yolu ulaşıma açılıyor.

Yer yer kar kalınlığının 4 metreyi bulduğu Nemrut Dağı yamacında 3 gün önce İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekiplerince başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Aydoğdu, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan ile Nemrut Dağı'ndaki çalışmaları inceleyen Vali İsmail Ustaoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Nemrut kalderası zirvesinin yaklaşık 2870 rakımda olduğunu söyledi.

Bu yıl ülkenin her yerinde olduğu gibi Bitlis'te de geçen yıllara göre daha az kar yağdığını anımsatan Vali Ustaoğlu, şöyle konuştu:

"Ama bu bölgenin en önemli turizm merkezi olan Nemrut kalderası, her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun kar aldı. Kalderanın yolunu her yıl mayıs ayında açıyorduk. Ancak bu yıl mart ayının son haftasında açmak nasip oldu. Burada 3 gündür karla mücadele çalışması yapıyoruz. Şu anda tahminen bulunduğumuz zirvede 4 metre kar var. Bulunduğumuz mevki 2870 rakımlı bir yer. Devamında da krater göllerinin olduğu bölge 2400 rakımlı. Burayı 3-4 gün içinde açarak göllerin olduğu bölgeye ulaşırız. Karla hasret gidermek isteyen tüm vatandaşlarımızı buraya davet ediyoruz."

Ustaoğlu, çok önemli doğa güzellikleri bünyesinde barındıran Nemrut kalderasına ilginin son yıllarda arttığını ifade etti.

Bu kapsamda bölgede turizmi geliştirmek için yeni projeleri hayata geçirmeye çalıştıklarını anlatan Ustaoğlu, "Bulunduğumuz mevkinin bir tarafında Van Gölü bir tarafında Nemrut Krater Gölü yer alıyor. Burası gerçekten manzarası ve tüm ihtişamıyla özellikle turistlerin ilgisini çekeceğine inanıyorum. Yakında Van Gölü Ekspresi'nin bu bölgede tekrar hizmete girecek. 26 Mart'ta yurtiçi ilk turist kafilesini Tatvan'da ağırlayacağız." dedi.

Kalderanın yolunu açarak turistlere bölgeyi gezdirmek istediklerini dile getiren Ustaoğlu, "Nemrut kalderası, ülkemizin çeşitli yerlerinden ve her kesimden vatandaşlarımızın gelip görmesi gereken önemli bir bölge. İnşallah Van Gölü ve krater gölünün etrafında yapacağımız düzenlemelerle bu bölgeye önümüzdeki dönemde ilginin daha da artacağını bekliyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.