Nestle, Cilt Sağlığı Bölümünü Yaklaşık 10,2 Milyar Dolara Satıyor

Nestle, Cilt Sağlığı Bölümünü Yaklaşık 10,2 Milyar Dolara Satıyor
Şirket, cilt sağlığı bölümünü yaklaşık 10,2 milyar dolara satmak için Abu Dabi Yatırım Konseyi ve EQT Partners'ın oluşturduğu konsorsiyum ile görüştüğünü açıkladı

BERLİN (AA) - İsviçreli gıda şirketi Nestle, cilt sağlığı bölümünü yaklaşık 10,2 milyar dolara satmak için Abu Dabi Yatırım Konseyi ve EQT Partners'ın oluşturduğu konsorsiyum ile "münhasır görüşmeye" başladığını duyurdu.

Nestle'den yapılan açıklamada, şirketin, cilt sağlığı bölümünü 10,2 milyar İsviçre frankına (yaklaşık 10,2 milyar dolar) satmak için Abu Dabi Yatırım Konseyi ve EQT Partners'ın oluşturduğu konsorsiyum ile görüşme yaptığı belirtildi.

Söz konusu satış için çalışanlara danışılacağı aktarılan açıklamada, satışın tamamlanmasının bu yılın ikinci yarısında beklendiği kaydedildi.

Nestle'nin cilt sağlığı bölümünde, 40'ın üzerinde ülkede 5 binden fazla kişi istihdam ediliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.