NEÜ bayrağı Norveç buzullarında

NEÜ bayrağı Norveç buzullarında
NEÜ bayrağı Norveç buzullarında

 Geçtiğimiz günlerde 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle kuzey yarımkürenin ulaşılması en güç yerlerinden olan Norveç'e bağlı Svalbard adasındaki buzullara tırmanarak Türk bayrağını dalgalandıran Emekli Kurmay Albay Ali Türkşen ve Ebru Caymaz öncülüğünde 14 kişilik grupta Necmettin Erbakan Üniversitesi’ni (NEÜ) temsilen yer alan Fatih Şahin de buzulların zirvesinde üniversitesinin bayrağını açtı. 
Fatih Şahin; Konyalı birisi olarak Konya’da eğitim veren NEÜ’nün bayrağını buzullarda dalgalandırmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Şahin, 15 Temmuz öncesinde planlanan programın darbe girişiminin ardından daha büyük bir önem kazandığını belirterek Türk Bayrağını şehitler ve gaziler için dalgalandırdıklarını aktardı. Yılın iki döneminde de sadece karanlık ya da sadece aydınlık olan Svalbard’un, Dünyanın en kuzeyindeki idari merkez özelliğini taşıdığını ifade eden Şahin, Kuzey Buz Denizi’nde yer alan adada sadece 2 bin 100 kişinin yaşadığını belirtti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.