NEÜ ve Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi arasında işbirliği

NEÜ ve Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi arasında işbirliği
Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ile Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

İmzalanan işbirliği protokolü kapsamında Necmettin Erbakan Üniversitesi öğretim üyeleri ders ve seminer verme, lisansüstü sınav jürisinde yer alma, ortak proje ve araştırmaları yürütmek amacıyla Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesinde görevlendirilebilecekler.

Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi ile daha önce yapmış oldukları görüşmeler çerçevesinde Rektör Prof. Dr. Mustafa Tümer’le görüştüklerini kaydeden NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, “Daha önce yaptığımız görüşmelerle Necmettin Erbakan Üniversitesi ile Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi arasında öğretim üyesi görevlendirmesine ilişkin karşılıklı dayanışma ve bunu bir işbirliği protokolüne dökerek hayata geçirme konusunda sözleşmiştik. Bugün iki üniversitenin resmi ilk temasını sağlamış olduk. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. Sosyal Bilimler alanı olması bizi heyecanlandırıyor çünkü bu alanda yapılacak çok çalışma var. Kıbrıs'ın tarihi kültürel dokusunu yaşatmak boynumuzun borcu. Bu konuda beraberce çalışacağız inşallah. Sosyal Bilimler Üniversitesinin Kıbrıs’ta önemli bir fonksiyon göreceğini ve gelecekte adından daha sık bahsedilen bir üniversite olacağını tahmin ediyorum” şeklinde konuştu.
Kıbrıs'taki eğitim faaliyetlerinin Kıbrıs'ın ekonomisine ve kültürel hayatına önemli bir katkıda bulunduğunu söyleyen Prof. Dr. Şeker, daha önce Kıbrıs’ta farklı üniversitelere verdikleri desteğin bir benzerini sosyal bilimler alanında olması hasebiyle daha da önemseyerek Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesine vermek üzere taahhütte bulunduklarını belirtti.
Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Tümer ise, Konya’da bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, üniversitelerinin vakıf üniversitesi olarak kurulduğunu ve kar amacı gütmeyen bir yapıya sahip olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Tümer, “Bizim tek gayemiz öğrencilerimize iyi bir eğitim verebilmek. Yeni üniversite olmanın getirdiği sıkıntıları biliyorsunuz. Bu anlamda Necmettin Erbakan Üniversitesini yanımızda destekçi olarak görmek bizi çok sevindirdi. Her zaman olduğu gibi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ana vatandaki tüm kuruluşların desteği ile daha iyi günleri görecek diye temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Atalarının Konya ve Karaman’dan geldiğini belirten Prof. Dr. Tümer, bu durumunda kendileri için ayrıca bir kıvanç kaynağı olduğunu söyleyerek sözlerini tamamladı. Protokol imzalarının atılmasının ardından toplantı sona erdi.

(İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.