NEÜ'de "Geleneksel Yıllık Değerlendirme ve Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı

NEÜ'de "Geleneksel Yıllık Değerlendirme ve Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı
KONYA (AA) - Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) tarafından 2015-2016 eğitim öğretim yılı "Geleneksel Yıllık Değerlendirme ve Bilgilendirme Toplantısı"...

KONYA (AA) - Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) tarafından 2015-2016 eğitim öğretim yılı "Geleneksel Yıllık Değerlendirme ve Bilgilendirme Toplantısı" gerçekleştirildi.

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, bir otelde düzenlenen değerlendirme toplantısında, NEÜ'nün Konya Üniversitesi adıyla 2010'da eğitim ve öğretim hayatına başladığını söyledi.

Şeker, kurulduğu yıldan itibaren üniversitenin yüksek öğretimde adından söz ettirmeye başladığını vurgulayarak, "25'i yabancı uyruklu olmak üzere bin 601 akademik personel ve 2 bin 772 idari personelle hizmet veriyoruz. Üniversitemizde, 70 farklı ülkeden 837 yabancı uyruklu olmak üzere toplam 33 bin 640 öğrenci eğitimine devam ediyor. 2016-2017 ise eğitim öğretim yılında 36 bin 316 öğrenci almayı hedefliyoruz." diye konuştu.

2015'te açılış izni verilen Hukuk Fakültesinin akademik kadrosunun tamamlanmak üzere olduğunu dile getiren Şeker,. 2016-2017 eğitim öğretim yılında Hukuk Fakültesine de öğrenci alınacağını söyledi.

2016-2017 öğretim yılında üniversiteye yeni bölümler kazandırılacağını anlatan Şeker, şöyle devam etti:

"Ereğli Mühendislik ve Doğa bilimleri Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği, Ereğli Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ile İlköğretim Matematik Eğitimi, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim ve Grafik, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dil Bilimi, Seydişehir Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik, Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Yönetim Bilişim Sistemleri bölümüne ilk defa öğrenci alınacak."

Şeker, 19 uygulama ve araştırma merkeziyle Türkiye'nin en çok araştırma ve uygulama merkezlerine sahip üniversitelerden biri haline geldiklerini belirterek, "Bilimsel Akademik Projeler (BAP) destekleri kapsamında devam eden 600 projeye, 19 milyon 972 bin lira destek verilecek. Bunun 13 milyon 392 bin lirası harcandı. BAP Kapsamında bin 183 proje tamamlandı. 9 milyon 422 bin lira destek miktarının yaklaşık 8 milyon 754 bin lirası ödendi." ifadelerini kullandı.

Toplantı, soru-cevap bölümünün ardında sona erdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.