Nevşehir'deki sıcak hava balonu işçilerinin grevi

Nevşehir'deki sıcak hava balonu işçilerinin grevi
Hava-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Akgün: - "Anadolu'nun onurlu insanlarının verdiği mücadeleyi duyurmak ve sendika olarak bu mağduriyeti gidermek istiyoruz. Bu insanların sırtından milyarlarca lira kazanan işverenler hak konusunda adil davranmıyor"

NEVŞEHİR (AA) - Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da sıcak hava balon turları düzenleyen bir firmada 2 işçi tarafından başlatılan grev devam ediyor.

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş) yöneticileri, grevdeki işçilere destek ziyaretinde bulundu.

Hava-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Mustafa Akgün, yaptığı açıklamada, 10 ay önce Nevşehir'de örgütlenmeye başlayan sendikalarına ilk etapta 80 işçinin kaydolduğunu ve iki firmada yetki aldıklarını söyledi.

Yetki alınmasının ardından işverenlerce sendika üyesi çalışanların işlerine son verildiğini belirten Akgün, bunun üzerine grev kararı alındığını bildirdi.

Türk-İş ve Hava-İş tarafından grevdeki işçilere destek amacıyla 12 Mart'ta geniş katılımlı miting düzenleneceğini ifade eden Akgün, şunları kaydetti:

"Hakları gasbedilen işçiler huzura kavuşana kadar mücadele sürecek. İşverenler, sendika üyesi arkadaşlarımızı işten çıkardı. Çalışanların iş güvenliği yok, hakkettikleri maaşlarını alamıyorlar. Anadolu'nun onurlu insanlarının verdiği mücadeleyi duyurmak ve sendika olarak bu mağduriyeti gidermek istiyoruz. Bu insanların sırtından milyarlarca lira kazanan işverenler, hak konusunda adil davranmıyor."

Hava-İş Nevşehir Temsilcisi Oğuzhan Alkan da sıcak hava balon firmalarında sendikalı çalışanların mağdur edildiğini savundu.

Grevin 15 gündür devam ettiğini ancak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve başka kurumlardan dönüş almadıklarını anlatan Alkan, "Haklı davamızda devlet yetkililerimizi yanımızda görmek istiyoruz, lütfen haklının yanında olsunlar" diye konuştu.

Bölgede faaliyet gösteren sıcak hava balon işletmelerinin ortak karar alarak çalışanların maaşlarını yarıya düşürdüğünü öne süren Alkan, "Sendikaya üye olanlar işten çıkarılıyor. Yer ekibinde birçok kişi aylık 600 lira maaş alıyor. Bu kadar parayla kim geçinebilir, soruyorum" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.