New York'ta patlama!

Kentin ünlü Times Meydanı'nın hemen yanındaki otobüs terminalinde patlama meydana geldi. Reuters haber ajansı, Manhattan semtindaki patlmada birkaç kişinin yaralandığını, bir şüphelinin yakalandığını bildiriyor.

ABD'nin doğu yakasında bulunan New Yorkkentinde bir patlama meydana geldi. Polis, Twitter mesajıyla şehrin en ünlü semti Manhattan'daki bir otobüs terminalinde patlama olduğunu duyurdu. Patlamanın gerçekleştiği Port Authority otobüs terminali, Times Meydanı'na hayli yakın bir konumda, 42. Cadde ve Sekizinci Cadde'nin kesiştiği noktada.

Reuters haber ajansı, birkaç kişinin yaralandığı olay sonunda bir şüphelinin yakalandığını bildiriyor. Reuters ayrıca, bazı metro ve tren hatlarının tahliye edildiğini bildiriyor. Boşaltılan metro hatları A,C ve E.

Uluslararası haber ajansları ve dünyanın en büyük yayın organları, gelişmeyi son dakika koduyla duyurdu. Birçok televizyon kanalı, olay yerinden canlı yayın yapıyor.

New York İtfaiyesi (FDNY)  A ve 1 hatları arasındaki yolda bir cihaz bulduğunu ve olayın 'olası bir terör saldırısı' olduğunu duyurdu.

​Fox News'e konuşan görgü tanıkları da metroda hareket halindeyken 'yüksek bir patlama' sesi duyduklarını söyledi.

TEK YARALI GÖZALTINA ALINAN  ŞÜPHELİ 

ABD basını  'kabloları sarkan bir cihazın üzerinde bulunduğu' 1 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

New York polisi de olayda yaralanan tek kişinin gözlatına alınan şüpheli olduğunu duyurdu  ancak patlamaya nasıl bir düzeneğin yol açtığı hakkında bilgi vermedi.

CNN metro istasyonunun istenilen hedef olmadığını ve şüphelinin taşdığı boru tipi bombanın istenilen zamandan önce patlamış gibi gözüktüğünü ve şüphelinin de yaralandığını belirtti.

​ABC News'e konuşan polis kaynakları da 'boru tipi bombanın' patlatılmış olabileceğini söyledi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders da durum hakkında ABD Başkanı Donald Trump'a bilgi verildiğini duyurdu. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio da konu hakkında bilgilendirildi.

1-002.jpeg2-002.jpeg4-002.jpeg

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar