New York'ta sanat buluşması

New York'ta sanat buluşması
New York'ta açılan Armory Show sanat fuarıyla birlikte Pulse Contemporary, Volta NY ve Scope gibi bir çok sanat fuarı, kentte yoğun bir sanat haftasının yaşanmasını sağlıyor- Almanya'da yaşayan Türk sanatçı Aladağ da video çalışmalarıyla Armory'ye katıldı

NEW YORK YORK (AA) - ABD'deki 2016 Armory Show sanat fuarı, dünyanın bir çok bölgesinden sanatseverleri New York'ta buluştururken, hafta başına kadar bir çok farklı fuar ve sanat etkinlikleri gerçekleştirilecek.

New York, ABD'den ve dünyanın farklı bölgelerinden, sanatçı, sanat galerisi, sanat kuruluşu ve koleksiyoner ile bir çok alandan sanatsevere ev sahipliği yapıyor.

36 ülkeden 205 galerinin katıldığı 22. Armory Show, New York'ta Manhattan'ın batı yakasındaki 92'nci ve 94'ncü iskelelerde açıldı.

Yeni direktörüyle bu yıl Afrika'ya odaklanılan fuarda, Julia Grosse ve Yvette Mutumba'ın küratörlüğündeki bölümde Afrika çağdaş sanatındaki bakış açıklarının çeşitliliği ele alınıyor. Fuarda ayrıca Güney Afrika'da yaşayan Zimbabve'li sanatçı Dan Halter'in enstelasyon çalışması da yer alıyor.

Armory sanat fuarıyla kentin değişik yerlerinde Volta NY, Scope New York, Pulse Contemporary, Independat New York, ADAA Art Show, Art on Paper ve Spring/Break Art gibi farklı sanat fuarları da açıldı.

Chelsea'deki Metropolitan Pavillion'da gerçekleştiren Pulse Contemporary fuarına katılan Causey Contemporary galerisinin yetkilisi Tracy Causey-Jeffery, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fuarın açılış gününde 3 resim sattıklarını belirterek memnuniyetini dile getirdi.

Volta fuarındaki Hverfisgalleri standının tamamı New York'ta yaşayan İzlandalı sanatçı Hrafnhildur Arnardottir'e ayrıldı. Eserlerinde ana malzeme olarak sentetik kılı öne çıkaran Arnardottir, sanatın bilinen metodlarıyla birlikte örme, dokuma ve tekstilden yeni formlar yaratıyor.

Armory'deki Türk galerisi Pi Artworks, standında Susan Hefuna’nın eserlerini sergiliyor. İstanbul’dan Galeri Zilberman da Guido Casaretto adlı sanatçıyla Volta NY fuarına katılıyor. 27 sanatçının eserlerinin yer aldığı Moving Image fuarında ise Türkiye'den Erdal İnci'nin çalışmaları bulunuyor.

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin 2016 Başkan aday adaylarından Donald Trump'ı protesto eden sanatçılar David Gleeson ve Mary Mihelic, "T.Rutt" adlı bir sanat projesi gerçekleştiriyor. Gleeson ve Mihelic, Volta fuarında çalışmalarıyla sanatseverlere siyasi mesaj veriyor.

New York'ta bulunan Türk galerisi C 24 de taşındığı yeni yerinde Türk sanatçı İrfan Önürmen'in çalışmaları için bir sergi açtı.

- Siyahi tepki

Armory sanat fuarında siyasi mesajlar içeren sanat eserleri dikkati çekiyor. Bunlardan biri Dresden Almanya doğumlu sanatçı Mario Pfeifer'e ait. Alman sanatçı "#Blacktivist" adlı video enstelasyon çalışmasında ABD'deki polis şiddetini ele alıyor. Sanatçı çalışmasında Flatbush Zombies adlı Brooklyn grubunu kullanıyor. Video kısa sürede Youtube'de 2 milyon izleyiciye ulaştı.

- Türk sanatçı Nevin Aladağ

Almanya'da yaşayan Türk sanatçı Nevin Aladağ da video çalışmalarıyla Armory'ye katıldı. Alman Wentrup Galerisi'nde temsil edilen sanatçı, çalışmalarında kentsel mekanlar ve kültürlerin sınırlarını keşfederken, ortam oluşturmada sesin rolüne odaklanıyor. Eserinde yer verdiği müzik aletleri insanlar yerine çevre tarafından çalınıyor.

Heykel üzerine eğitim almasına karşın sanatın birçok dalında eserleri bulunan sanatçı, "Almanya'daki deneyimlerim beni metaforları kullanarak yeni diller aramaya, çağrışımlara, yer değiştirmelere, sosyal sınırları kırmaya sevk etti" dedi.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.