Niğde Merkezli Fetö/pdy Operasyonu

Niğde Merkezli Fetö/pdy Operasyonu
Örgütün askeri yapılanmasına yönelik 14 ildeki operasyonda 2 kişi daha gözaltına alındı

NİĞDE (AA) - Niğde merkezli 14 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) askeri yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 2 kişi daha yakalandı.

Niğde Cumhuriyet Başsavcılığınca örgütün askeri yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı bulunan firari 4 zanlıdan 2'si polis ekiplerince yakalandı.

Daha önceki operasyonda yakalanan 18 kişiyle gözaltı sayısı 20'ye ulaştı.

Bunun yanında, gözaltındakilerden emniyetteki işlemleri tamamlanan 2'si, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Firari 2 kişinin yakalanması çalışmalarına ise devam ediliyor.

Niğde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin koordinesinde, Niğde merkezli İstanbul, Ankara, Balıkesir, Şanlıurfa, Kayseri, Nevşehir, Diyarbakır, Giresun, Bursa, Karabük, Yalova, Hatay ve Kırıkkale'de düzenlenen operasyonda, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün askeri yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 22 zanlıdan 18'i, 14 Şubat’ta gözaltına alınmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.