Niğde Sağlık İl Müdürlüğü'nde yangın tatbikatı

Niğde Sağlık İl Müdürlüğü'nde yangın tatbikatı
NİĞDE (AA) - Niğde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yangın tatbikatında, bina tahliyesi, hasta kurtarma ve yangın söndürme çalışması yapıldı.İl...

NİĞDE (AA) - Niğde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yangın tatbikatında, bina tahliyesi, hasta kurtarma ve yangın söndürme çalışması yapıldı.

İl Sağlık Müdürü Yılmaz Yücel, yaptığı yazılı açıklamada, yangın tatbikatına, İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü, 112 Acil Sağlık Hizmetleri personeli ile Uluslararası Medikal Arama Kurtarma Ekibi (UMKE) 155 Polis, 187 Doğalgaz ve belediye itfaiye ekiplerinin katıldığını bildirdi.

Yücel, tatbikatı kurum ve kuruluşlarda tüm çalışanların, muhtemel yangın ve afet durumlarında meydana gelebilecek zararı en aza indirebilecek bilgi ve becerilerini artırmak için gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Yangın tatbikatı öncesinde tüm personele sivil savunma uzmanları tarafından yangına karşı önleme konuları ile ilgili olarak yangın öncesinde ve sonrasında alınması gereken tedbirlerinin anlatıldığını belirten Yücel, "Yangın çeşitleri, yangın söndürme usulleri ile yangın söndürme cihazlarının nasıl kullanılacağı ve en kısa zamanda Acil Durum Ekipleri ve İtfaiyeye nasıl ulaşılacağı eğitimi verildi" ifadesini kullandı.

Yücel, İl Sağlık Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen tatbikatta, anında bina tahliyesi, hasta kurtarma ve yangın söndürme çalışmaları yapıldığını aktardı.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.