Niğde'de DAEŞ'e ait telsiz ve silah bulundu

Niğde'de DAEŞ'e ait telsiz ve silah bulundu
Ulukışla ilçesinde, 2 yıl önce 2 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, bir vatandaşın hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren teröristlere ait olduğu ileri sürülen bir silah ve telsiz ele geçirildi

NİĞDE (AA) - Niğde'nin Ulukışla ilçesinde 2 yıl önce bir polis ve bir askerin şehit olduğu, bir kamyon sürücüsünün hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştirdikten sonra kaçan üçüncü teröriste ait olduğu değerlendirilen bir silah ve telsiz bulundu.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Gedeli köyü çevresinde mantar toplamaya çıkan vatandaşlar, ilçe merkezinden 4 kilometre uzaklıktaki Kale mevkisinde yaklaşık 2 bin 500 metre yükseklikte bulunan bölgede, kayaların arasında parçalara ayrılmış halde silah ve telsiz olduğunu fark etti.

Durumun jandarmaya bildirilmesiyle bölgeye ekipler sevk edildi. Namlusunda tek mermi olduğu belirlenen tabanca ile bataryası çıkarılmış haldeki telsiz, incelenmek üzere Kayseri'deki kriminal laboratuvarına gönderildi.

İki yıl önce 1 polis ve 1 askerin şehit olduğu, bir kamyon sürücüsünün hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren teröristlere ait olduğu değerlendirilen tabanca ve telsizle ilgili incelemenin sürdüğü öğrenildi.

Ulukışla ilçesinde, 20 Mart 2014'te rutin uygulama sırasında durdurulan otomobildeki DAEŞ mensubu teröristlerin güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açması sonucu bir asker ve bir polis şehit olmuş, teröristler tarafından aracı gasbedilen bir kamyon sürücüsü hayatını kaybetmiş, 7'si asker 8 kişi yaralanmıştı.

Çıkan çatışmada 2 terörist yaralı ele geçirilmiş, bir terörist kaçmıştı. Daha sonra ilçeye bağlı Köşkönü köyünde aracıyla seyyar olarak ekmek satan esnaftan ekmek alıp 50 dolar veren ve para üstünü almamasından şüphelenilerek vatandaşlar tarafından etkisiz hale getirilen üçüncü terörist, jandarma ekiplerine teslim edilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.