Niğde'de deprem! Konya'nın bazı ilçelerinde de hissedildi

Niğde'de deprem! Konya'nın bazı ilçelerinde de hissedildi
Niğde'nin Bor ilçesinde 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Aksaray, Mersin, Kayseri ve Konya birçok ilde hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 22.08'de merkez üssü Niğde'nin Bor ilçesi olan 5,1 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi.

Depremin 6,97 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

"CAN VE MAL KAYBI YOK"
Niğde Valisi Yılmaz Şimşek yaptığı açıklamada, deprem sonucu şu ana kadar kendilerine ulaşan herhangi bir can ve mal kaybı olmadığını belirtti.

BAKAN KURUM: EKİPLERİMİZLE SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, depreme ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Niğde'nin Bor ilçesinde meydana gelen ve çevre illerimizden de hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şu ana kadar herhangi bir hasar ihbarının gelmediği bölgede il müdürlüğü ekiplerimizle süreci yakından takip ediyoruz."

Niğde'de meydana gelen 5,1 şiddetindeki deprem Konya'nın bazı ilçelerinde de hissedildi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Niğde'de meydana gelen deprem ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Başkan Altay yaptığı açıklamada,"Niğde’nin Bor ilçesinde meydana gelen deprem şehrimizin de bazı ilçelerinde hissedildi. Niğde başta olmak üzere tüm şehirlerde depremi hisseden hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim milletimizi ve ülkemizi korusun inşallah." ifadelerine yer verdi.

 

ddc.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.