Niğde'de Toplumsal Olaylara Müdahale Tatbikatı

Niğde'de Toplumsal Olaylara Müdahale Tatbikatı
NİĞDE (AA) - Niğde'de çevik kuvvet ekipleri, gerçekleştirilen tatbikatta temsili izinsiz göstericilere müdahale etti.İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet...

NİĞDE (AA) - Niğde'de çevik kuvvet ekipleri, gerçekleştirilen tatbikatta temsili izinsiz göstericilere müdahale etti.

İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi ekipleri, Hıdırlık mevkisinde toplumsal olaylara müdahale tatbikatı gerçekleştirdi.

Tatbikatta, izinsiz gösteri yapan temsili eylemciler, polise taşla saldırdı, molotofkokteyli attıkları TOMA'yı ateşe verdi.

Biber gazı ve ses bombalarının kullanıldığı tatbikatta temsili eylemciler, kısa sürede etkisiz hale getirilerek, gözaltına alındı.

Tatbikatı, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Üner ve şube müdürleri izledi.

Cebeloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, tatbikatı, olası kanunsuz gösteri esnasında müdahale ve gözaltı şekillerini zinde tutmak amacıyla düzenlediklerini söyledi.

Cebeloğlu, "Çoğu zaman kanuni başlayan bir gösteri kanunsuz hale dönüşebiliyor veya doğrudan korsan diye tabir ettiğimiz kanunsuz eylemler gerçekleşebiliyor. Bizler de bu ihtimali göz önünde tutarak çevik kuvvet personelimizi bu tatbikata hazırladık. Onların reflekslerini diri tutmak amacıyla hazırlanmış bir tatbikattı. Hedefine ulaşan bir tatbikat oldu. Arkadaşlarımı tebrik ediyorum." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.