Niğde'de "Yenilenebilir Enerji Zirvesi"

Niğde'de "Yenilenebilir Enerji Zirvesi"
NİĞDE (AA) - Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Ahiler Kalkınma Ajansı işbirliği ile düzenlenen "Yenilenebilir Enerji Zirvesi" başladı.Ömer Halisdemir...

NİĞDE (AA) - Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Ahiler Kalkınma Ajansı işbirliği ile düzenlenen "Yenilenebilir Enerji Zirvesi" başladı.

Ömer Halisdemir Üniversitesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen programda, yenilenebilir enerji sistemlerindeki teknoloji, mevzuat ve mevcut sorunlar oturumlar halinde alanında uzman kişilerce ele alındı.

Niğde Valisi Yılmaz Şimek, burada yaptığı konuşmada, tüm gelişmelere rağmen fosil enerji kaynaklarının dünyada birincil enerji olmaya devam ettiğini belirtti.

Son yıllarda yenilenebilir enerji kaynaklarına olan ilginin arttığını belirten Şimşek, şöyle konuştu:

"Küresel gelişmelere bağlı olarak dünyada ve Türkiye'de artan enerji tüketimi, ülkemizin ihtiyaç duyduğu enerji yatırımlarını daha öncelikli hale getirmiştir. Son yıllarda yenilenebilir enerji kaynaklarına olan ilgi artmıştır. Özellikle gelişmiş ülkelerde yenilenebilir enerji kaynakları olan rüzgar, jeotermal, güneş, biokütle, dalga, hidrojen gibi enerji kaynaklarından başta elektrik üretimi olmak üzere çeşitli yollarla yararlanılmaktadır. Yenilenebilir enerji bakımından ilimizin çok önemli bir potansiyelinin olduğu yapılan araştırmalarla açık bir şekilde ortaya konulmuştur. Özellikle güneş ve rüzgar enerjisi bakımından Niğde ön plana çıkmaktadır."

Zirve, yarın şehir gezisi ile sona erecek.

Programa, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Muhsin Kar, Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, STK ve siyasi parti temsilcileri, akademisyenler, özel sektör temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.