Nijerya'da Boko Haram Operasyonu

Nijerya'da Boko Haram Operasyonu
Operasyonda Chibok kız öğrencilerini kaçıran kişiler de dahil 22 örgüt üyesi yakalandı

ABUJA (AA) - Nijerya'da Boko Haram terör örgütüne yönelik operasyonlarda 22 örgüt üyesinin yakalandığı bildirildi.

Nijerya polisi adına açıklama yapan komiser Damian Chukwu, Borno eyaletine bağlı Bama ve Gwoza'da Boko Haram'a yönelik operasyon düzenlendiğini belirtti.

Chukwu, operasyonda yakalanan 22 örgüt üyesinden 8'inin Chibok kızlarının kaçırılması ve Adamawa ve Maiduguri bölgelerinde 50'den fazla intihar saldırısından sorumlu olduğunu kaydetti.

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletine bağlı Chibok kentindeki bir yatılı okula 14 Nisan 2014'te baskın düzenleyen Boko Haram militanları, 276 kız öğrenciyi kaçırmıştı.

Nijerya'da 2000'li yılların başından bu yana varlık gösteren Boko Haram'ın 2009'dan itibaren düzenlediği kitlesel şiddet eylemleri 20 bine yakın kişinin ölümüne neden oldu.

Örgüt, 2015'ten bu yana ülkenin sınır komşuları Kamerun, Benin, Çad ve Nijer'de de saldırılar düzenliyor. Örgütün Çad Gölü Havzası'ndaki saldırılarında en az 2 bin kişi yaşamını yitirdi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.