Nikahtan önce fidan dikiyorlar

Nikahtan önce fidan dikiyorlar
Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde evlenmeye karar veren çiftler hatıra ormanında fidanları toprakla buluşturduktan sonra nikah masasına oturuyor- Türkoğlu Belediye Başkanı Okumuş: - "Çiftlerin en mutlu günlerinde diktikleri fidanlar doğacak çocuklarıyla

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde evlenen çiftler, belediye tarafından oluşturulan hatıra ormanında 2 fidan diktikten sonra nikah masasına oturuyor.

Türkoğlu Belediyesi, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak amacıyla "Her Yeni Bir Başlangıç, Her Fidan; Yeni Bir Hayattır" projesini hayata geçirdi. Bu kapsamda evlenmek için belediyeye başvuran çiftler, önce belediyece oluşturulan hatıra ormanında adlarına fidan dikiyor.

Çiftlerin nikah işlemleri ise fidanların toprakla buluşmasının ardından başlatılıyor.

Belediye Başkanı Osman Okumuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, teknik belediyeciliğin yanı sıra sosyal ve kültürel çalışmalara ağırlık verdiklerini söyledi.

Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak amacıyla yeni evlenecek çiftlerin oluşturdukları hatıra ormanına dikecekleri her fidanın üzerine çiftlerinin isimlerinin yazıldığını dile getiren Okumuş, "Çiftlerin en mutlu günlerinde diktikleri fidanlar doğacak çocuklarıyla büyüyecek, ağaç haline gelecek; dedeler torunlarına diktikleri fidanı gösterebilecek. Torunlarda dedelerinin hatırasına sahip çıkarak ormanla ve doğayla bütünleşecek." dedi.

Okumuş, sağlıklı şehirlerin, sağlıklı ve mutlu insanlardan geçtiğini vurguladı.

Bunun için de sağlıklı, mutlu bir hayatın evresi olan her gencin hayali olan evlilikle beraber belediyenin de güzel bir proje başlattığını dile getiren Okumuş, şunları kaydetti:

"Bugün projemiz kapsamında Ümit ve Esra Araz çifti hatıra ormanına 2 fidan dikti. İnşallah ileride çocukları olduğunda da yine buraya bir fidan dikeceğiz. Burada yetişen fidanlar inşallah mutluluklarının uzun sürmesine aynı yastıkta kocamalarına vesile olur."

Ümit Araz ise ilçede ilk defa uygulanan projeye dahil olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Konuşmaların ardından Ümit-Esra Araz çifti hatıra ormanına 2 fidan dikerek projenin ilk fidanlarını toprakla buluşturdu.

Nikahtan önce fidan dikiyorlar

Nikahtan önce fidan dikiyorlar

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.