Nizami'nin idam edilmesine tepki

Nizami'nin idam edilmesine tepki
Diyanet İşleri Bakanı Görmez: - "Herkes biliyor ki bu idamların hukukla ilgisi yok, tamamen siyasi idamlar. Çağdaş dünyanın hiçbir yerinden ses çıkmamış olması da gerçekten üzüntü verici. Bizim de büyük bir üzüntü ile karşıladığımızı ifade etmek istiyorum

ANKARA (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Bangladeş'te hükümet tarafından kurulan savaş suçları mahkemesinde yargılanan, muhalefetteki Cemaat-i İslami partisinin lideri Matiur Rahman Nizami'nin idamını büyük üzüntüyle karşıladıklarını, dünyanın hiçbir yerinden ses çıkmamasının da üzüntü verici olduğunu belirtti.

Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığında Tanzanya Başmüftüsü Şeyh Ebubekir Zübeyir Mbwana ve Tanzanya'dan gelen İslam alimlerini kabul ettikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Nizami'nin idamına ilişkin soru üzerine Görmez, Bangladeş'teki sağduyulu bazı sivil toplum örgütlerinin kendilerini ziyaret ederek idamların önlenmesi için Türkiye'den aracılık yapmalarını istediklerini anlattı. "Pek çok teşebbüs hakkında bilgim var. Maalesef bu idamlar önlenemedi" diyen Görmez, Türkiye'nin bu konuda elinden geleni yaptığını vurguladı.

Görmez, şunları kaydetti:

"Bir toplumun mevcut gençlerini baskı altında tutmak için yaşlı insanları bu şekilde haksız yere idam etmek, bugünün dünyasına yakışan bir şey değildir. Bize yakışmayan bir husus da başka dünyalarda bir din adamının ayağına diken battığında ayağa kalkan dünyanın, bu idamlar karşısında sessizliğidir. Herkes biliyor ki bu idamların hukukla ilgisi yok, tamamen siyasi idamlar, toplumu baskı altında tutmak için başvurulan yanlış yöntemler. Buna rağmen çağdaş dünyanın hiçbir yerinden ses çıkmamış olması da gerçekten üzüntü verici. Bizim de büyük bir üzüntü ile karşıladığımızı ifade etmek istiyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.