Nizami'nin idam edilmesine tepkiler

Nizami'nin idam edilmesine tepkiler
Bursa ve Kütahya'da, Cemaat-i İslami Partisinin lideri Motiur Rahman Nizami için gıyabi cenaze namazı kılındı

BURSA/KÜTAHYA (AA) - Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi'nin lideri Motiur Rahman Nizami'nin idam edilmesi nedeniyle Bursa ve Kütahya'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Ulu Cami avlusunda toplanan vatandaşlar, cuma namazının ardından Nizami için cenaze namazı kılarak, dua etti.

Peygamber Sevdalıları Platformu Sözcüsü Adnan Alınç, namaz sonrası yaptığı basın açıklamasında, dört bir tarafı ezilenlerin kanıyla sulanan İslam coğrafyasındaki katliamlar silsilesine bir yenisinin daha eklendiğini söyledi.

Alınç, "1971'de Bangladeş'in Pakistan'dan ayrılma sürecinde işlediği iddia edilen, hukuki hiçbir geçerliliği bulunmayan ve tamamen uyduruk gerekçelerle idama mahkum edilen Nizami, milyar nüfuslu İslam ümmetinin gözleri önünde şehadete yürümüştür." diye konuştu.

Zalim ve dikta yönetimlerce özelde İslam ümmetine, genelde bütün insanlığa karşı işlenen cürümlerde İslam ümmetinin vahdetten uzak ve dağınık halinin payının büyük olduğunu dile getiren Alınç, "Bilinmelidir ki İslam ümmetine karşı işlenen bu suçlar, gerçekleştirilen bütün bu katliamlar ancak ve ancak ümmetin birliği ve vahdetiyle engellenebilecektir. Bu vesileyle küresel küfrü, Kahhar olanın azabıyla müjdeliyor, şehadet şerbetini içen aziz şehit Mevlana Motiur Rahman Nizami'nin şehadetini tebrik ediyoruz." ifadelerini kullandı.

- Kütahya

Kütahya'da da cuma namazı sonrası Karagöz Camisi önünde toplanan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kütahya Şubesi üyeleri, Nizami için gıyabi cenaze namazı kıldı ve dua etti.

AGD Kütahya Şubesi Başkanı Erol Taşkın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bangladeş halkı ve Cemaat-i İslami mensuplarına karşı yapılan yıldırma ve baskının Bangladeş'e barış getirmeyeceğini söyledi. Taşkın, Nizami'nin idam edilmesinin hukuk dışı bir karar olduğunu dile getirdi.

Güneydoğu'da terör örgütüne yönelik operasyonlarda şehit düşenlere de Allah'tan rahmet dileyen Taşkın, Türkiye'nin, İslam coğrafyasının ve tüm dünyanın huzur ve barış ortamına kavuşması için tüm güçleriyle gayret edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.