Norveç Adalet Ve Göçmen Bakanı Listhaug İstifa Etti

Norveç Adalet Ve Göçmen Bakanı Listhaug İstifa Etti
Norveç Adalet ve Göçmen Bakanı Listhaug, muhalefetin yoğun baskısı yüzünden istifa etti

STOCKHOLM (AA) - Norveç Adalet ve Göçmen Bakanı Sylvi Listhaug, muhalefetin yoğun baskısı nedeniyle istifa etti.

Bakan Listhaug, muhalefet partilerinin sağ azınlık koalisyon hükümeti hakkında gensoru verme tehdidinden sonra basın toplantısı düzenleyerek istifa ettiğini açıkladı.

Sosyal medya üzerinden geçen hafta yaptığı paylaşım yüzünden "cadı avı"na maruz kaldığını belirterek istifa kararı aldığını ifade eden Listhaug, "partisinin hükümetten ayrılmasına gönlü elvermediği için bu kararı aldığını" kaydetti.

Listhaug, El Kaide ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle terör örgütü listesinde gösterilen Eş-Şebab terör örgütünün bir militanının fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşarak ''İşçi Partisi teröristlerin haklarını ulusal güvenliğimizin üzerinde tutuyor.'' şeklinde bir yorum yazmıştı.

Geçen hafta yaptığı bu paylaşım nedeniyle büyük tepki alan Listhaug, mesajından dolayı pişmanlığını dile getirip kamuoyundan özür dilemişti.

- Norveç'te azınlık koalisyon hükümeti 6 ay önce kurulmuştu

Norveç'te eylül ayındaki genel seçimlerin ardından Muhafazakar Partiden Erna Solberg liderliğinde, sağcı popülist İlerleme Partisi ve Liberal Parti ile azınlık hükümeti kurulmuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.