Nurcan Taylan madalya serisini devam ettirecek

Nurcan Taylan madalya serisini devam ettirecek
Milli halterci Nurcan Taylan, cezası nedeniyle 3 yıl sonra döndüğü podyumda Norveç'te düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda 11. kez madalya arayacak- Nurcan Taylan:"Her Avrupa Şampiyonası'nda madalya kazandım. Norveç'te de 11. kez bunu başarmak istiyorum"-


ANKARA (AA) - İBRAHİM ETHEM ÜNAL- Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu milli halterci Nurcan Taylan, cezası nedeniyle 3 yıl aradan sonra döndüğü podyumda 11. kez katılacağı Avrupa Şampiyonası'ndan da madalya kazanarak seriyi sürdürmek istiyor.

Haltere başladığı ilk günkü kadar heyecanlı olduğunu ifade eden Nurcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bundan önce katıldığı 10 Avrupa Şampiyonası'nda da Türkiye'ye madalyayla döndüğünü hatırlattı.

Norveç'in Forde kentinde, 8-16 Nisan tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası için hazırlıklarını Eryaman'daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) sürdüren milli sporcu, madalya serisini bozmak istemediğini söyledi.

Şampiyonada madalya kazanmanın öncelikli hedefi olduğunu dile getiren Nurcan, "Bu benim 11. kez katılacağım Avrupa Şampiyonası. Kariyerimde 7 altın, 2 gümüş ve bir bronz madalya kazandım. Bugüne kadar ki her şampiyonadan madalyayla döndüm. Her sporcunun gönlünde altın madalya yatar. Günümde olursam neden altın madalya olmasın." diye konuştu.

2004 Atina Olimpiyatları'nda Türkiye'ye altın madalya kazandıran ilk kadın sporcu unvanıyla tarihe geçen milli halterci, spora başladığı ilk günkü kadar heyecanlı olduğunu belirtti. Nurcan, "Heyecanımı bastıramıyorum. Heyecan olmasaydı başarı ve madalya gelmezdi. Heyecanımı kaybettiğim zaman yapacak bir şeyim kalmamış demektir. O yüzden ilk günkü kadar heyecanlıyım." ifadelerini kullandı.


- "Geçmişi unuttum"


Nurcan Taylan, kendisine verilen doping cezasının haksız olduğunu iddia ederek, 3 yıl süreyle spordan uzak kaldığını belirtti.

Geçmişte yaşananları unuttuğunu anlatan Nurcan, şöyle konuştu:

"Spordan kopmasaydım, gerçek performansıma ulaşmam daha kısa sürerdi ve bugünkü durumumdan daha iyi olurdum. Yaklaşık 3 yıla yakın bir süre hiç spor yapmadım çünkü küskünlüğüm vardı. Hak etmediğim bir şekilde spordan uzak kaldım. Son Avrupa Şampiyonası'nda koparmada şampiyon, silkmede ise ikinci oldum. Yaşananlar, her sporcunun başına gelebilecek şeyler, bütün branşlarda yaşanıyor."


- Olimpiyatlarda hedef madalya


Kadınlar 48 kilo silkmede 121 kiloyla dünya rekorunu elinde bulunduran Nurcan, 2016 Rio Olimpiyatları'nda madalya almayı hedeflediğini söyledi.

Milli sporcu, Rio Olimpiyatları'nda 3. kez aynı heyecanı yaşayacağını anlatarak, şunları kaydetti:

"Madalya almayı ben de canı gönülden istiyorum. 2016 Rio Olimpiyatları'nda hedefim madalya almak. Allah nasip ederse ve bir sakatlık olmazsa iyi bir çalışmayla yapmış olduğum başarıları tekrarlayabilirim. Sonuçta şampiyonluklara ulaşan sporcu bendim. İnşallah Türk milletine armağan edebileceğimiz güzel başarılar elde ederiz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.