Nurten Atmaca'nın öldürülmesine ilişkin dava

Nurten Atmaca'nın öldürülmesine ilişkin dava
Avukat Neslihan Özer Yıldız:- ''Kamuoyunda görünürlüğü artmış olan kadın cinayetleri tesadüf değil, failler bu konuda bilinçlendi. Nasıl savunmalara sığınmaları gerektiğini biliyorlar. Akıl hastalığı bu savunmalardan sadece birisidir''

İSTANBUL (AA) - Boşandığı eşi Nurten Atmaca'yı iş yerinde bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen Mustafa Esersin'in yargılandığı davanın avukatı Neslihan Özer Yıldız, ''Kamuoyunda görünürlüğü artmış olan kadın cinayetleri tesadüf değil, failler bu konuda bilinçlendi. Nasıl savunmalara sığınmaları gerektiğini biliyorlar. Akıl hastalığı bu savunmalardan sadece birisidir'' dedi.

Esenyurt'ta boşandığı eşi Nurten Atmaca'yı iş yerinde bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen Mustafa Esersin'in yargılanmasına, Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Mahkeme, duruşmayı eksikliklerin tamamlanması için erteledi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de duruşmaya katıldı. Davanın avukatı Neslihan Özer Yıldız, duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Nurten Atmaca'nın bağımsız bir hayat kurmak istediği için öldürüldüğünü söyledi.
Nurten Atmaca'nın da diğer kadınlar gibi hayatına dair kararlar almak ve kendisine biçilen rollerden çıkmak istediği için hayatını kaybettiğini anlatan avukat Yıldız, şunları söyledi:

''Sanık savunmalarında akıl hastalığına sığındı, şizofreni hastası olduğunu iddia etmektedir. Bu konuda Adli Tıp Kurumundan gelecek detaylı bir rapor bekleniyor. Duruşma bu yüzden ertelendi. Sanık, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde depresyon tedavisi görmüştür. Sanığın şizofreni hastalığına dayanması savunmalarında tesadüf değildir. Bu konuda bilinçli bir tavır sergilediği gözleniyor. Kamuoyunda görünürlüğü artmış olan kadın cinayetleri tesadüf değil, failler bu konuda bilinçlendi. Nasıl savunmalara sığınmaları gerektiğini biliyorlar. Akıl hastalığı bu savunmalardan sadece birisidir. Sanık da bundan etkileniş görünüyor. Bu davada, 'Özgecan yasası'nın gerekliliğini idrak etmekteyiz. Özgecan yasası faillerin mevcut ceza sisteminin boşluklarından yararlanmasının önüne geçmektedir. Yasa, kadın cinayetleri bakımından haksız tahrik, iyi hal, saygın tutum indirimlerinin sona erdirilmesini talep etmektedir. Çünkü failler artık erkek egemen adaletin kendi taraflarından saf tutacaklarını bildiklerinden, benzer davranış biçimlerine yöneliyorlar. Bu durumun caydırıcı kesin cezai yaptırımlarla sonuçlanacaktır.''

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, geçen yıl, boşandığı eşi Atmaca'yı iş yerinde bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen Esersin'in ''kasten öldürme'' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılması istenmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.