Obama, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüştü

Obama, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüştü
WASHINGTON (AA) – ABD Başkanı Barack Obama, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Beyaz Saray’da bir araya geldi. Obama ve Stoltenberg, Oval Ofis’te...

WASHINGTON (AA) – ABD Başkanı Barack Obama, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Beyaz Saray’da bir araya geldi.

Obama ve Stoltenberg, Oval Ofis’te gerçekleşen görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

NATO’yu, terör örgütü DAEŞ ile mücadeleye sunduğu katkının yanı sıra Afganistan’daki misyonu ve Avrupa’daki sığınmacı krizine verdiği desteklerden dolayı öven Obama, NATO’nun Libya, Irak, Ürdün ve diğer ülkelerde de terör gruplarıyla mücadeleye destek verebileceğini kaydetti.

“Yeni bir hükümetin başlangıcını gördüğümüz Libya gibi alanlarda işbirliğimizi sürdürmeye devam ediyoruz” diyen Obama, ittifakın, ortak savunmalarındaki önemine dikkati çekti.

Dünya’da oldukça çalkantılı bir dönemde geçtiklerini belirten Obama, Avrupa’nın, küresel güvenlik sisteminde en çok gerilimin yaşandığı odak noktası olduğunu vurguladı.

Obama, ortak savunmalarında NATO'nun oynadığı role işaret ederek, “NATO, bizim müşterek savunmamızın ve ABD’nin güvenlik politikasının köşe taşı, kilit noktası olmaya devam ediyor” diye konuştu.

- "NATO her zamankinden daha önemli"

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg de NATO’yu “her zamankinden daha önemli” olarak nitelendirdi.

NATO’nun dünyanın tehlikeli yerlerinde görev yapmaya devam ettiğine vurgu yapan Stoltenberg, ittifakın geçtiğimiz hafta Iraklı güvenlik güçlerini eğitmeye başladığı bilgisini verdi.

DAEŞ’in varlık gösterdiği Libya’nın da aralarında bulunduğu bölgedeki ülkeleri desteklemek ve istikrara kavuşmasına yardımcı olmak için yardıma hazır olduklarını ifade eden Stoltenberg, “NATO destek sağlamaya hazır durumda” diye konuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.