Obama’nın Almanya seyahati

Obama’nın Almanya seyahati
Beyaz Saray, Obama’nın Almanya ziyareti esnasında Almanya Başbakanı Merkel’in ev sahipliği yapacağı görüşmede Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, İtalya Başbakanı Renzi ve İngiltere Başbakanı Cameron ile bir araya geleceğini bildirdi

WASHINGTON (AA) – ABD Başkanı Barack Obama’nın, Almanya ziyareti sırasında Hannover’da Başbakan Angela Merkel'in ev sahipliği yapacağı toplantıda Fransa, İngiltere ve İtalya lideriyle bir araya geleceği belirtildi.

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, Obama’nın, 25 Nisan’da Hannover'da Almanya Başbakanı Merkel’in önderliğinde yapılacak toplantıda Fransa Cumhurbaşkanı François Hollade, İtalya Başbakanı Matteo Renzi ve İngiltere Başbakanı David Cameron ile bir araya geleceği kaydedildi.

Obama’nın Avrupalı partnerleriyle, ortak terörle mücadele çabalarının yanı sıra söz konusu ülkeler arasında ve Avrupa içerisinde istihbarat bilgilerinin daha etkin bir şekilde paylaşılması duyulan ihtiyacı ele alacağı ifade edilen açıklamada, “Liderler, DAEŞ’le mücadele, göçmenlik, Suriye, Ukrayna ve Libya konularının da aralarında bulunduğu bir dizi konuyu görüşecek” bilgisi paylaşıldı.

Liderlerin ayrıca NATO müttefiklerinin Avrupa’nın doğusu ve güneyindeki zorluklara ilişkin atmaları gereken ilave adımlarla Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı müzakerelerini değerlendirecekleri belirtildi.

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da temaslarda bulunan Obama, yarın akşam saatlerinde İngiltere’ye geçecek. Obama, ardından turunun son ayağı Almanya’ya gidecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.