ODTÜ'nün kuruluşunun 60'ıncı yılı

ODTÜ'nün kuruluşunun 60'ıncı yılı
Üniversitenin kuruluş yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde, "Bilim Eğlencelidir" temalı etkinlik düzenlendi

ANKARA (AA) - Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), kuruluşunun 60'ıncı yılında "Bilim Eğlencelidir" temalı kutlama etkinliği düzenledi.

ODTÜ Toplum ve Bilim Uygulama ve Araştırma Merkezi (TBM) ve Çankaya Belediyesi iş birliğiyle ATO Congresium'da yapılan etkinlikte, bilimin eğlenceli yüzü, günlük hayattaki yeri ve etkileri sergileniyor.

ODTÜ'lü öğretim üyeleri eşliğinde araştırmacı, bilim insanı, öğrenciler ve öğrenci topluluklarının araştırma geliştirme (AR-GE) projelerini sergilediği, yarışma ve bilim gösterilerinin yapıldığı etkinlik gün boyu sürecek.

Etkinlik alanı içindeki salonda, çeşitli stantlarda öğrenci ve araştırmacıların bilimsel projelerinin poster, maket, prototip ve ürünleri yer alıyor. Stantlarda tanıtılan projelere, özellikle ortaokul ve lise öğrencileri yoğun ilgi gösteriyor. Bazı aileler küçük çocuklarını da bilimin eğlenceli yüzüyle tanıştırıyor.

Etkinliklerden biri olan "Atomlar arasında hazine avı" adlı oyunda, görevli akademisyen ve öğrencilerin bilgilendirmesi ve yönlendirmesiyle gruplar halindeki öğrenciler, dubalar altına saklanan ipuçlarını sırayla bulmaya çalışıyor.

Ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği alanlar arasında, "Bilimin Çocuk Dili", "Zeka Oyunları ve Oyuncakları", "Eğlenceli Kimya", "Akıllı Robotlar" "Satranç Oynuyoruz" ve "Elektronik Mum" stantları göze çarpıyor.

ODTÜ'nün kuruluşunun 60'ıncı yılı

ODTÜ'nün kuruluşunun 60'ıncı yılı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.