"Ödüllü lise" geleceğin lezzet ustalarını yetiştiriyor

"Ödüllü lise" geleceğin lezzet ustalarını yetiştiriyor
TAŞFED tarafından düzenlenen "14. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri"nde, "Modern Türk Mutfağı" kategorisinde dünya birincisi olan Kütahya'daki Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin öğrencileri, Türk ve dünya mutfaklarındaki lezzetleri en iyi şek

KÜTAHYA (AA) - Türkiye'nin en prestijli gastronomi yarışması olan ve Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonunca (TAŞFED) bu yıl 14'üncüsü düzenlenen "Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri"nde, "Modern Türk Mutfağı" kategorisinde dünya birincisi olan Kütahya'daki Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, geleceğin lezzet ustalarını yetiştiriyor.

Aynı yarışmada, katıldığı tüm kategorilerde ödül alarak yiyecek-içecek alanında "Türkiye'nin En İyi Lisesi" ödülünün de sahibi lisenin Yiyecek İçecek Bölümü öğrencileri, Türk ve dünya mutfaklarındaki lezzetleri en iyi şekilde hazırlamak ve sunmak için eğitim alıyor.

Lisenin Yiyecek İçecek Bölümü öğretmenlerinden Ulaş Murat Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okullarında eğitim gören öğrencilerin gelecek için genç birer lezzet ustası olacaklarını söyledi.

Turizm sektöründe faaliyet gösteren firmaların ihtiyacını giderecek kalifiye eleman yetiştirdiklerini dile getiren Yıldırım, şunları belirtti:

"Asıl hedefimiz, hizmet sektörüne emek veren, yiyecek içecek hizmetleri alanında faaliyet gösteren oteller, restoranlar ya da ün yapmış zincir kuruluşlara geleceğin genç aşçılarını yetiştirmek. Bizim esas hedefimiz bu. Biz sadece turizm sektörüne aşçı, garson ya da resepsiyonist yetiştirmekle kalmayıp bunları yöneten, işletmelerde yönetici olarak çalışan kişileri de aslında yetiştiriyoruz. Okulumuzda bulunan bütün alanların üniversitelerde 4 yıllık lisans eğitimleri mevcut. Eğer öğrencilerimiz de ister ve gerekli gayreti gösterirlerse üniversitelerde konaklama, turizm işletmeciliği, turizm ve otelcilik, hatta gıda mühendisliği, beslenme ve diyetetik gibi alanlarda eğitim alabiliyorlar."

- Ödüllü lise

Yıldırım, okul olarak katıldıkları çeşitli yarışmalarda derece elde ettiklerini hatırlatarak, şu değerlendirmede bulundu:

"TAŞFED tarafından bu yıl 14'üncüsü düzenlenen 'Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri'nde 'Modern Türk Mutfağı' alanında dünya birincisi olduk. Geçtiğimiz yıl ise yarışmada Kütahya yöresine ait 'sıkıcık çorbası' ile dünya ikinciliğini kazanmıştık. Yarışmaya 5 kategoride katıldık. Tüm kategorilerde ödül alarak yiyecek-içecek hizmetleri alanında toplamda en iyi puanı alarak bu alanda Türkiye'nin En İyi Lisesi' ödülünü aldık."

Lisenin öğrencilerinden Berkay Gürlekli, hayalinin aşçılık olduğunu, buradan aldığı eğitimle kendini geliştirerek turizm sektöründe faaliyet gösteren ünlü markalarla çalışmak istediğini aktardı.

Öğrencilerden Selin Ebrar Efe de küçüklüğünden beri yemek yapmaya meraklı olduğunu, bu yüzden de bu okulu tercih ettiğini dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.