Oğlaklar inek sütüyle besleniyor

Oğlaklar inek sütüyle besleniyor
Balıkesir'in Kepsut ilçesinde anneleri doğumdan bir gün sonra ölen 4 oğlağa biberonla inek sütü veriliyor

BALIKESİR (AA) - SEYHAN KIRICI - Balıkesir'in Kepsut ilçesinde anneleri ölen dört oğlak biberonla verilen inek sütüyle besleniyor.

Beyköy Mahallesi'nde yaklaşık 30 yıldır tarım ve hayvancılıkla uğraşan 48 yaşındaki İbrahim Karataş'ın keçilerinden biri yavruladı. Karataş ve ailesinin, keçinin bir batında 4 yavru dünyaya getirmesi üzerine yaşadığı sevinç hayvanın bir gün sonra ölmesiyle büyük bir üzüntüye dönüştü.

Karataş, oğlakları, emzirecek başka bir keçi olmadığı için biberonla beslemeye karar verdi. Oğlaklar, 40 gün sonra yavrulayacak keçi tarafından emzirilinceye kadar biberonla beslenecek.

Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce "ikiz" ve "üçüz" hayvan doğumuna tanıklık ettiğini ancak "dördüz" keçi doğumunu ilk kez gördüğünü söyledi.

Oğlakların ailenin neşe kaynağı haline geldiğini vurgulayan Karataş, şöyle konuştu:

"İlk defa bu kadar büyük mutluluk yaşadık. Sevinç büyük oldu ama hemen ardından üzüldük. Anneleri, yavrularını doğurduktan bir gün sonra öldü. Diğer keçilerin doğumuna da daha yaklaşık 40 gün var. Emzirecek keçi bulamadığımız için yavruları eşim, oğlum ve kızlarımla kucağımıza alıp biberonla besliyoruz. Onlardan ikisine, televizyon dizilerinden etkilenerek Emre ve Ayça isimlerini verdik. Diğerlerinin isimlerini de Kezban ve Ali koyduk. Şu an tamamen yardıma muhtaç durumdalar. Sadece ilk gün annelerinden süt emdiler. Şu an keçi sütü de bulamadığımız için inek sütüyle besliyoruz."

Biberonla beslenen oğlakların insanlardan ürkmediğini ifade eden Karataş, bazen komşularının da yavruları kucaklarına alıp gezdirdiğini söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.