Öğrenciler kurumları denetleyip kaymakama rapor verdi

Öğrenciler kurumları denetleyip kaymakama rapor verdi
SİVAS (AA) - Sivas’ın Hafik ilçesinde enerji tasarrufuna dikkat çekmek isteyen öğrenciler, kurumları denetleyip Kaymakam Abdullah Özadalı’ya rapor verdi.Hafik...

SİVAS (AA) - Sivas’ın Hafik ilçesinde enerji tasarrufuna dikkat çekmek isteyen öğrenciler, kurumları denetleyip Kaymakam Abdullah Özadalı’ya rapor verdi.

Hafik Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından oluşturulan Enerji Tasarrufu Denetleme Komisyonu, 2 ay belirli aralıkla ilçedeki kurumları denetledi.

Kurumlar, gereksiz elektrik tüketimi, gereksiz su tüketimi gibi başlıklar altında, öğrenciler tarafından 40 puan üzerinden değerlendirildi. Sonuçlar, Kaymakam Abdullah Özadalı’ya rapor edildi.

Özadalı, enerji tasarrufu bilincini oluşturma ve kurumların bu konuda denetlenmiş olması anlamında güzel bir çalışma olduğunu söyledi.

Kurumların haber verilmeden denetlenmiş olmasının da dikkati çekici olduğunu dile getiren Özadalı, "Öğrencilerimizin denetlemesi sonucunda tam puan alan kurumlarımıza teşekkür yazısı yazacağız. Düşük puan alan kurumlarımızı da daha dikkatli davranılması konusunda uyarıda bulunacağız" diye konuştu.

Enerji Tasarrufu Denetleme Komisyonu Başkanı Kürşat Soğancıoğlu da "Enerji Tasarrufu Haftası dolayısıyla okul olarak denetleme kurulu oluşturduk. Kurumları gezerek denetliyoruz. Hazırladığımız denetleme formuna göre puan veriyoruz, derecelendiriyoruz. Örnek verecek olursak lambalara, bilgisayarlara, musluklara bakıyoruz. Gereksiz olanların kapatılmış olma durumuna göre puan veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Özadalı, yaptıkları çalışmalardan dolayı öğrencilere teşekkür etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.