Okullarda Karne Heyecanı

Okullarda Karne Heyecanı
Erzurum, Erzincan, Ardahan, Ağrı, Tunceli, Kars ve Iğdır'da öğrencilere karnelere dağıtıldı

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu'daki 7 ilde öğrencilere karnelere dağıtıldı.

Yarı yıl tatili dolayısıyla Erzurum'da toplam bin 193 okulda, 11 bin 30 öğretmen eşliğinde 163 bin 972 öğrenci karne aldı. Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, beraberindeki İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız ile Yakutiye ilçesindeki Celal Akın İlkokulu'nda karne dağıtım törenine katıldı.

Azizoğlu, okuldaki bazı sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet ettikten sonra öğrencilerin karnelerini dağıtıp kitap hediye etti.

Okuldaki törende, öğrencilerden oluşan koro, Vali Azizoğlu ve beraberindekilere sazlarıyla "Sarı Gelin" türküsünü seslendirdi.

Karne dağıtımının ardından gazetecilere açıklamada yapan Azizoğlu, "Çocuklarımıza tatil süresince asla ödev verilmedi ama çocuklarımız bizlere kitap okuyacakları için söz verdiler. Bizler de sınıflarda öğrencilerimize kitap ve karne dağıttık. Çocuklarımızın Erzurum ve kışın güzellikleri ile kayaktan istifade etmelerini istiyoruz. İnşallah çocuklarımızla kayak pistlerinde şubat tatilinde olacağız." dedi.

- Erzincan

Sömestir tatili dolayısıyla 41 bin 801 öğrencinin karne aldığı Erzincan'da da Sosyal Bilimler Lisesi ve Ziya Gökalp İlkokulu'nda karne dağıtım törenleri yapıldı. Törenlere katılan Vali Yardımcısı Fatih Acar, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, öğrencilere karnelerini verdi.

Vali Yardımcısı Acar, Ziya Gökalp İlkokulu'nda 1. sınıf öğrencilerine hitaben yaptığı konuşmada, eğitimin önemine işaret ederek "Hayatınızın ilk karnesini aldınız, daha yolun başındasınız, sizlere başarılar diliyorum. Sizlere tavsiyelerimiz okuyacağınız zaman kitap okuyun, oyun oynayacağınız zaman oyun oynayın." dedi.

Başkan Başsoy da çocuklara tatillerini Ergan Dağı Kayak Merkezi'nde geçirmelerini tavsiye ederek karın tadını çıkarmalarını istedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Gül ise kentte toplam 2 bin 483 derslikte 3 bin 434 öğretmenin 41 bin 801 öğrenciye eğitim ve öğretim verildiğini aktararak şunları söyledi:

"Yaklaşık dört ay süren fedakarlık, koşuşturma ve azim dolu bir dönemi daha geride bırakmanın ve tüm bu çalışmaların karşılığı olan karne heyecanınıza yürekten katılıyorum. Karnelerde yer alan notlar yalnız öğrencilerin durumunu değil, genel olarak hepimizin eğitimdeki çabalarını gösterir. Bu sebeple düşük notlardan sadece öğrencilerimizi sorumlu tutmak, çözüme ulaşmak yerine sorunun devamına yol açar. Velilerden beklentimiz öğrencilerinizin karnelerinde karşılaştıkları durum ne olursa olsun çocuklarına duyduğu güveni ve desteği esirgememeleri."

- Ardahan

Ardahan'da 19 bin 928 öğrenci için yarıyıl tatili başladı.

Merkez TOKİ Mehmet Akif Ersoy Orta ve İlkokulunda yapılan karne dağıtım töreninde öğrenciler karnelerini aldı. Vali Mehmet Emin Bilmez, törende yaptığı konuşmada, 2 haftalık tatilin önemli olduğunu belirterek bunun gerek öğretmen ve gerekse öğrenci tarafından en iyi şekilde değerlendirilmesini istedi. Bilmez, "Bölgemiz kış turizmi için önemli bir yer. Dolayısıyla sizin bunu tatilde en iyi şekilde değerlendirmenizi istiyorum." dedi.

Karne dağıtım törenine Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Fikret Çerkezoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Tavittin Coşkun da katıldı.

- Tunceli

Tunceli'deki okullarda eğitim gören 9 bin 655 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

İl merkezine bağlı Burmageçit köyünde düzenlenen karne dağıtım törenine Vali Vekili Akın Zor, Vali Yardımcısı Selçuk Yosunkaya, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Aslanoğlu, veliler ve öğrenciler katıldı.

Zor, programda öğrencilere kitap, oyuncak ve satranç takımı hediye ederek iyi tatiller diledi.

Tunceli Valisi ve Belediye Başkanı Tuncay Sonel'in talimatıyla merkez ve 7 ilçede ilkokul ve ortaokul öğrencilerini kapsayan 6 bin öğrenciye satranç takımı dağıtıldı.

- Ağrı

Öğrencilerin karne heyecanı yaşadığı Ağrı'nın Patnos ilçesinde de 2017-2018 eğitim öğretim yılının birinci dönemi sona erdi.

Patnos Milli Eğitim Müdürü Talat Toy, nüfusu 70 bini geçen ilçede 191 okulda 36 bin öğrenci, bin 750 öğretmenin yarıyıl tatiline girdiğini söyledi.

Eğitimde başarının öğrenci, veli ve öğretmen koordinasyonuyla sağlanacağına dikkati çeken Toy, şunları kaydetti:

"Öğrencinin başarı elde etmesinde öğretmeni kadar anne ve babasının da fonksiyonu büyük. Karnelerinde kırık notu bulunan öğrencilere anne ve babaları moral değerini yükseltecek söz söylemesi, öğrencilerin ikinci yarı yıla motive olmalarına pozitif katkı sağlar. Öğrenciler, yarıyıl tatilini kitap okuyarak en güzel şekilde değerlendirmeliler."

Bölgede Ağrı merkezi ve diğer ilçelerin yanı sıra Kars ve Iğdır'da da öğrencilere karneleri dağıtıldı.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.