Öldürülen Rus muhalif Nemtsov'un ismi Vilnius'ta yaşatılacak

Öldürülen Rus muhalif Nemtsov'un ismi Vilnius'ta yaşatılacak
VİLNİUS (AA) - Geçen yıl Moskova'da öldürülen Rus muhalif politikacı Boris Nemtsov'un ismi Litvanya'da ölümsüzleştirilecek.Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta...

VİLNİUS (AA) - Geçen yıl Moskova'da öldürülen Rus muhalif politikacı Boris Nemtsov'un ismi Litvanya'da ölümsüzleştirilecek.

Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta belediye meclisi, Nemtsov'un isminin bir cadde ya da meydana verilmesi kararı aldı.

Mecliste oy birliğiyle kabul edilen kararda, Nemtsov'un "daha iyi bir dünya ve demokratik Rusya için mücadele ettiği" vurgulanarak, isminin bir meydan ya da caddeye verilmesinin başkentin "özgür, açık ve demokratik bir dünya tarafında olma kararlığının altını çizeceği" ifade edildi.

Litvanya Milletvekili Emanuelis Zingeris de, alınan karar için Vilnius Belediyesine teşekkür ederek, Nemtsov'un kızı Janna Nemtsova’nın ricasının böylece kabul edilmiş olduğunu dile getirdi.

Muhalif politikacı ve eski Başbakan Yardımcısı Boris Nemtsov, geçen yıl 27 Şubat'ta Moskova'da Kremlin Sarayı yakınlarında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

Nemtsov'un ismi geçen yıl Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bir caddeye verilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.