"Olimpiyat Madalyası Yolunda Güçlü Adımlarla İlerliyoruz"

"Olimpiyat Madalyası Yolunda Güçlü Adımlarla İlerliyoruz"
- Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz: - "2020 Tokyo Yaz Olimpiyatları'nda madalya hedefleyen bir çalışma programı içinde başta Gençlik ve Spor Bakanlığı'mız, Spor Genel Müdürlüğü'müz ile koordineli hareket eden yönetimimiz, yaptığı uygulamalar


ANKARA (AA) - Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, son bir aylık dönem içinde uluslararası büyük organizasyonlarda elde edilen başarılar ve uzun zaman sonra kazanılan madalyaların kendilerini fazlasıyla mutlu ettiğini belirterek, "Olimpiyat madalyası yolunda güçlü adımlarla ilerliyoruz." dedi.

Huysuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Azerbaycan'da yapılan Dünya Judo Şampiyonası ve ardından da Dünya Gençler Judo Şampiyonası'nda uzun bir aradan sonra madalya kazanmalarının doğru yolda olduklarının en büyük göstergesi olduğunu vurgulayarak, "2020 Tokyo Yaz Olimpiyatları'nda madalya hedefleyen bir çalışma programı içinde başta Gençlik ve Spor Bakanlığı'mız, Spor Genel Müdürlüğü'müz ile koordineli hareket eden yönetimimiz, yaptığı uygulamalar neticesinde çabalarının meyvelerini toplamaya başlamıştır." ifadelerini kullandı.

Judoculara en iyi imkanları ve antrenmanları sağlayan antrenörlerin çok önemli işler yaptığının altını çizen Huysuz, "Çünkü, büyükler kategorisinde erkeklerde 17, kadınlarda 15 yıl sonra bronz, gençlerde de 24 yıl aradan sonra altın madalya kazanan judokalarımızla ne kadar övünsek azdır. Onları bu başarıya taşıyan özverili çalışan kulüp antrenörlerimiz başta olmak üzere, kulüplerimizi, milli takım teknik ekibimizi ve antrenörlerimizi ne kadar kutlasak az kalır. Kulüplerimizin özverisini de unutmamak gerekir. Türk bayrağını göndere çektirmek ve İstiklal Marşı'nı dinletmek için olimpiyat yolunda güçlü, sağlam ve inançlı çalışmamızı aralıksız devam ettireceğiz." diye konuştu.

Azerbaycan'da organize edilen Dünya Judo Şampiyonası'nda erkekler 81 kiloda Vedat Albayrak, kadınlar +78 kiloda Kayra Sayit bronz madalya kazanmıştı.

Bahamalar'ın başkenti Nassau'da düzenlenen Dünya Gençler Judo Şampiyonası'nda ise erkekler 73 kiloda Bilal Çiloğlu altın, erkekler 90 kiloda Mert Şişmanlar bronz madalyaya ulaşmıştı.

3. Yaz Gençlik Olimpiyatları'nda ise Ömer Kemal Aydın, erkekler 100 kiloda bronz madalyanın sahibi olmuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.