Ölmek üzere olan köpekleri yaşatan personele teşekkür

Ölmek üzere olan köpekleri yaşatan personele teşekkür
Ereğli Belediye Başkanı Uysal, "Yaşamaz" denilen biri yavru iki köpeği hayata döndüren Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü personelini ziyaret ederek kendilerine teşekkür etti

ZONGULDAK (AA) - Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde iki aylık yavru köpek ile 3 yaşındaki Alman kurdunu ölmek üzere iken yeniden yaşama döndüren personele teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

Uysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ormanlı Beldesinde zifte yapışan ve ölmek üzere iken itfaiye ekiplerinin bir saatlik çalışması ile kurtarılan, üç veteriner hekimin çabasıyla hayata döndürülen 2 aylık yavru köpeği yurt içi ve yurt dışından yüzlerce kişinin sahiplenmek istediğini söyledi.

Adı "Zift" konulan köpeğin sağlığına kavuşmasından dolayı sevinçli olduklarını ifade eden Uysal, "Yurt içi ve yurt dışından sahiplenmek için bizlere ulaşan tüm hayvanseverlere de duyarlılıklarından ötürü teşekkür ediyoruz" dedi.

- AA'nın haber yapmasıyla yüzlerce tebrik aldılar

Uysal, hayvanseverler tarafından 6 Ekim 2015 tarihinde Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezine getirilen, tüyleri tamamen dökülmüş, aşırı derecede zayıflamış üç yaşındaki Alman kurdunun, 6,5 aylık tedavinin ardından yeniden sağlığına kavuşmasının Anadolu Ajansı tarafından haber yapılması ile yurt içi ve yurt dışından yüzlerce tebrik mesajları aldıklarını belirtti.

Amaçlarının katılımcı, kültürel, çevreci, sosyal belediyecilik alanında hak edilen bütün hizmetleri yerine getirebilmek olduğunu söyleyen Uysal, şu değerlendirmede bulundu:

"Bunu yaparken, her canlıya karşı da sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz. Ölmek üzere olan 2 aylık yavru köpek ile tüyleri tamamen dökülmüş ve aşırı derecede zayıflamış 3 yaşındaki Alman kurdu köpek yeniden aramızda, yeniden hayatta olmaları bizleri son derece mutlu ediyor. Özellikle 3 yaşındaki Alman kurdunun ilk fotoğrafı ile şimdiki fotoğraflarını karşılaştırdığımızda bunun adının mucize olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Veteriner İşleri Müdürlüğümüzde görevli tüm çalışanlarımızı bu özverili çalışmalarından ötürü kutluyorum."

Doktor da olan Uysal, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde veterinerlerin cerrahi müdahalede bulunduğu bir köpeğin ameliyatına katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.