OMV'nin Samsun santralinde 2 aydır üretim yok

OMV'nin Samsun santralinde 2 aydır üretim yok
Şirket yetkilileri yeniden üretim için net tarih veremiyor

ANKARA (AA) - OMV Enerji Şirketinin yaklaşık iki aydır elektrik üretimi yapmayan Samsun santralinin yeniden ne zaman elektrik üretmeye başlayacağı konusunda herhangi bir tarih verilemiyor.

Şirket yetkililerinden edinilen bilgiye göre, OMV Samsun Elektrik Üretim AŞ'de elektrik üretimi iki aydır yapılamıyor.

Şirket yetkilileri, "Her işletme kar etmeyi amaçlayarak kurulur ve en doğal hakkı da kar etmektir. Bu sorun ne devletin ne de başka birinin çözebileceği bir sorun olmaktan ziyade, küresel bir problem. Tesis iki aydır elektrik üretimi yapmıyor ve ne zaman yeniden üretime geçeceği de belli değil" ifadelerini kullandı.

Avusturya Büyükelçisi Klaus Wolfer, dün Samsun'a yaptığı ziyarette OMV Samsun Elektrik Üretim AŞ'de satın alınan doğalgazın fiyatı ile üretilen elektriğin satış fiyatının birbirini karşılamadığı için santralde iki aydır elektrik üretimi yapılmadığını belirtmişti.

OMV Samsun Elektrik Üretim AŞ normal şartlarda yıllık 7 milyar kilovatsaat elektrik üreterek, Türkiye'nin enerji ihtiyacının yaklaşık yüzde 3'ünü karşılayabilecek kapasiteye sahip durumda.

Şirket, 890 megavatlık kurulu gücü bulunan doğalgaz kombine çevrim santrali için 2013'te 600 milyon avroluk yatırım yapmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.