Onlar bizim çocuklarımız

Onlar bizim çocuklarımız
Hafta içi her gün Pusula TV’de yayınlanan UĞURLU GÜNDEM’in dünkü konuğu Türkiye Voleybol Federasyonu MHGK Üyesi Meral Taşpınar oldu.

Konya sporunun tanınmış isimlerinden Meral Taşpınar, spor disiplininin bireyi yaşamında daha başarılı yapacağını söyledi. Taşpınar, spora verdiği önemin yanı sıra özel eğitim isteyen çocuklar için de ciddi çalışmalar yaparken, bu çocukların topluma kazandırılması gerektiğine dikkat çekti

Hafta içi her gün Pusula TV’de yayınlanan UĞURLU GÜNDEM’in dünkü konuğu Türkiye Voleybol Federasyonu MHGK Üyesi Meral Taşpınar oldu. Pusula Yayın Grubu Genel Yayın Yönetmeni Uğur Özteke’nin sunduğu programda Konya’daki voleybolun geldiği son nokta ve özel eğitime dair konular konuşuldu.

Türkiye Voleybol Federasyonu MHGK üyeliğinin yanı sıra özel eğitime verdiği önem ve fedakarlıkla tanınan eğitimci Meral Taşpınar, özel eğitimde ve voleybolda Konya adına güzel projelere imza atmak için çalışmalarını yürüttüğünü söyledi. U17 Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası’na Konya olarak ev sahipliği yapmış olmaktan gurur duyduğunu dile getiren Taşpınar, “Konya’nın dünyaya çok iyi tanıtıldığına inanıyorum. Konya, Selçuklu Belediyesi’nin yapmış olduğu SOBE projesiyle tüm dünyaya adını özel eğitimde bir numara diye duyuracak” dedi.

UĞURLU GÜNDEM programında tecrübeli gazeteci Uğur Özteke’nin sorularına samimiyetle cevap veren eğitimci ve Türkiye Voleybol Federasyonu MHGK Üyesi Meral Taşpınar, “Konya adına güzel şeyler yapmak için çalışmalarımı sürekli aktif bir şekilde sürdürüyorum. Almanya’da doğdum ve büyüdüm. Orada spor alt yapım oluşmuştu. Türkiye’ye geldiğimde Gazi Lisesi’nde okurken Mehtap Ülgen Hocam beni keşfetti ve voleybola aktif bir şekilde başladım. Devlet Su İşleri’nde oynadım. DSİ’nin bahçesinde kız-erkek karışık antrenman yapardık. Erkeklerin gücü ve kuvveti de bize hep yansırdı. DSİ olarak Türkiye 4.’sü olmuştuk. Çukurova Üniversitesi Beden Eğitim Bölümü’ü kazandım. DSİ’deki voleybol hayatımın bana dönüşü hep başarı oldu” ifadelerini kullandı.

“KONYA BÜYÜK SPORCULAR ÇIKARTACAK”

Teknoloji devriyle beraber çocukların spordan uzaklaştığının altını çizen Taşpınar, “Çocukların gelecekteki hayatları teknolojiyle beraber ciddi oranda etkileniyor. Ailelere en büyük tavsiyemiz çocuklarını spora yönlendirmeleri. Çocuklar küçük yaşlarda spora başladığı zaman kendilerine olan özgüveni artıyor. Çocukları fanusta yetiştiriyoruz. Spor disiplin getirir, disiplin de başarı. Konya’da açılan büyük tesislerle beraber çocukların spora yönelmesini görmek beni inanılmaz mutlu ediyor. Lise çağına gelindiğinde ise eğitim sisteminin getirdiği ağır sınavlarla beraber çocuklar spordan uzaklaşıyor. Hâlbuki sporun getirdiği disiplini derslerine de uyguladıklarında başarılarının arttığını görebiliyorlar. Ben gerçekten inanıyorum ki şehrimizde açılan büyük tesislerle beraber her çocuğumuz sporla tanışma imkânı bulacak. Bu konuda belediye başkanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Konya çok büyük sporcular çıkartacak. Gençlik Spor Kulübümüz milli takıma oyuncu gönderdi. Sporcumuz Eda, Balkan Şampiyonası’na gitti ve başarılı oldu. Geleceğinin çok parlak olduğunu söylediler. Eğitim anlamında da gerçekten başarılı ve Konya’nın en iyi liselerinden birinde okuyacak” diye konuştu.

“ŞAMPİYONA KONYA’NIN GURURU OLDU”

Dünyada ilk defa yapılan U17 Erkekler Voleybol Avrupa Şampiyonası’yla Konya’yı başarılı bir şekilde tanıttık diyen Taşpınar, “Büyükşehir Kongre Merkezi, Türkiye çapında muhteşem bir merkez. Merkezimiz daha öncesinde spor yöneticileri tarafından gezildiğinde çok beğenilmişti ve buranın şampiyonaya ev sahipliği yapacağını söylemişlerdi. Şampiyona günü geldiğinde yurt dışından gelenler salona hayran kaldılar. Şampiyona için gelen misafirlerimiz Konya denildiğinde böyle bir yer hayal etmediklerini bizzat söylediler ve şaşkınlıklarını gizleyemediler. Şehrimize ve Mevlana’ya büyük bir ilgi gösterdiler. Her şeyden önce kupada ve madalyalarda Konya yazması bizler için gurur verici bir durum oldu. Çalışmalarımız sonucunda amacımıza ulaştık” dedi

“SOBE GÖZ BEBEĞİMİZ OLACAK”

Özel eğitim konusunda ailelere ve vatandaşlara uyarılarda bulunan Taşpınar, özel gereksinimli bireylerin toplumdan dışlanmaması için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü anlattı. Taşpınar, “Özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklarımızın aileleri her şeyden önce eğitim almak zorunda. Çocuklarımızı toplumdan soyutlamamamız gerekiyor. Zihinsel engellilerin hayat şartları çok zor. Onları gördüğümüz zaman acıyan gözlerle bakmamalıyız. Onlarla göz göze gelmemek için yüzümüzü çevirmek yerine gülümsemeliyiz. Eğitimci olarak 80 engelli öğrencimizi velisi olmadan trene bindirdik, Ankara’ya götürdük. Türkiye Voleybol Federasyonu’nu ziyaret ettik. Genç milli takımlarla beraber büyük balonlarla voleybol oynadık. Anıtkabir’i ziyaret ettik. O kadar çok mutlu oldular ki, ilk kez trene binen çocuklarımız vardı hepsi her fırsatta ne kadar mutlu olduğunu bize anlattı. Çocuğunu alışveriş merkezine bile götürmeyen aileler var. Toplumdan çekiniyorlar, çekinmesinler. İşte bu anda eğitim devreye giriyor. SOBE Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı, Selçuklu Belediyesi’nin çok güzel ve gurur verici bir çalışması. SOBE göz bebeğimiz olacak, Konyalının SOBE’ye destek çıkması gerekiyor. Sadece şehir dışından değil yurt dışından misafirlerimiz SOBE için Konya’ya geliyor. Her bireyin SOBE’ye gidip eğitimlerin nasıl verildiğini görmesi gerekiyor. SOBE özel gereksinimi olan çocuklarımıza ufuk gösteren bir yer” diye konuştu. (Dilhan Türker)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.