Ordu'da "sahilime dokunma" eylemi

Ordu'da "sahilime dokunma" eylemi
Büyükşehir Belediyesince Altınordu ilçesinde yürütülen deniz dolgu çalışmalarına tepki gösteren grupla polis arasında çıkan arbedede 11 kişi gözaltına alındı

ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediyesince Altınordu ilçesinde yürütülen deniz dolgu çalışmalarını engelleyen grupla polis arasında yaşanan arbedede 11 kişi gözaltına alındı.

Ordu Büyükşehir Belediyesince Altınordu sahil şeridinde yürüyüş ve bisiklet yolu yapımı için dün deniz dolgu çalışması başlatıldı.

Çalışmalara tepki gösteren bir grup, deniz dolgusunu önlemek amacıyla belediye ekiplerince oluşturulan bariyerlerin önüne çadır kurarak "sahilime dokunma" eylemi başlattı.

Emniyet güçleri, geceyi çadırda geçiren gruptan eyleme son vererek, çadırları kaldırmalarını istedi.

Grubu ikna edemeyen polis ekipleri, bunun üzerine şantiye görevlilerinin yardımıyla çadırları kaldırdı. Bu sırada bazı kişiler, iş makinelerinin çalışmasını önlemek için yere yattı.

Bir süre sonra grup ile polis arasında çıkan arbedede, 11 kişi gözaltına alındı.

Belediye ekipleri dolgu çalışmalarına devam ederken, gruptan bazı kişilerin alandaki bekleyişi sürüyor.

- Çalışmalar bir ay içinde bitirilecek

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, gazetecilere, çevreciler tarafından mahkemeye yapılan başvurunun esastan ve usulden reddedildiğini söyledi.

Alandaki taş dolgunun Ordu-Giresun Havalimanı'nda olduğu gibi düzgün şekilde istiflenerek yapılacağını belirten Yılmaz, sadece taş olan alanda çalışma yürütüleceğini, kumsala ise dokunulmayacağını anlattı.

"Halkımızın rahat şekilde kullanacağı yürüyüş yolu ve bisiklet alanı oluşturuyoruz" diyen Yılmaz, çalışmaların bir ay içinde bitirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.


Ordu'da "sahilime dokunma" eylemi

Ordu'da "sahilime dokunma" eylemi

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.