Ordu'nun "Bir Milyon Turist Hedef" projesi

Ordu'nun "Bir Milyon Turist Hedef" projesi
Ordu Valiliği, "Bir Milyon Turist Hedef" projesi kapsamında Abu Dabi'nin seyahat acentesi ve tur operatörü temsilcilerini ağırladı- Vali Balkanlıoğlu:- "Bu tür organizasyonların geri dönüşleri sayesinde, 1 milyon turist hedefi yolunda emin adımlarla ilerl

ORDU (AA) - Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'nin önde gelen seyahat acenteleri ile tur operatörlerinin temsilcileri Ordu'yu ziyaret etti.

Ordu Valiliği'nin "Bir Milyon Turist Hedef" projesi kapsamında Abu Dabi'den gelen temsilciler, iki bin rakımlı Çambaşı Yaylası ile Turnalık Yaylası'nı gezdi. Gezinin ardından heyet, Vali İrfan Balkanlıoğlu ile kentin turistik alanlarından Boztepe'de bir araya geldi.

Vali Balkanlıoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'ye çok sayıda Arap turistin geldiğini söyledi.

Ordu'nun "Bir Milyon Turist Hedef"ine ulaşması için çalışmaların sürdüğünü belirten Balkanlıoğlu, "Körfez ülkelerinden Türkiye'ye çok sayıda turist geliyor. Turistleri ülkemize getiren Abu Dabi'nin önde gelen seyahat acentelerini ve tur operatörlerinin temsilcilerini şehrimizde ağırlamaktan mutluluk duydum. Karadeniz’in özeti konumunda yer alan Ordu'yu herkesin tanıması, görmesi adına bu tür ziyaretleri çok anlamlı buluyorum." dedi.

Heyetin, Ordu'ya hayran kaldığını dile getiren Balkanlıoğlu, "Seyahat acenteleri ve tur operetörleri temsilcileri ile yaptığımız sohbette Ordu'yu çok beğendiklerini, bir çok güzelliği bir arada sunan nadir yerlerden biri olduğunu söylediler. Bu tür organizasyonların geri dönüşleri sayesinde, 1 milyon turist hedefi yolunda emin adımlarla ilerleyen şehrimiz, hedefine en kısa zamanda ulaşacaktır." diye konuştu.

THY Abu Dabi Pazarlama Şefi Muhammed İkbal Döner de kentin tüm güzelliklerine şahit olduklarını anlattı. Ordu'nun doğal güzelliklere sahip yaylalarını gösterme fırsatı bulduklarını ifade eden Döner, Türkiye'yi ziyaret edecek Arap turistlere Ordu'yu anlatma ve tanıtma adına güzel bir gezi olduğunu kaydetti. Döner, turizmde alternatif adreslerin ortaya çıktığını, bunlardan birinin de Ordu olduğunu belirtti.

Abu Dabi'li heyet, üç günlük Karadeniz gezisi kapsamında Ordu'daki programın ardından Samsun’a hareket etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.