Organize Hayvancılık Bölgesi Projesi Tanıtıldı

Organize Hayvancılık Bölgesi Projesi Tanıtıldı
AKSARAY (AA) - Aksaray'da, Organize Hayvancılık Bölgesi Projesi'nin tanıtımı düzenlenen törenle yapıldı.Aksaray Ticaret Borsası tarafından yapılacak...

AKSARAY (AA) - Aksaray'da, Organize Hayvancılık Bölgesi Projesi'nin tanıtımı düzenlenen törenle yapıldı.

Aksaray Ticaret Borsası tarafından yapılacak 60 bin hayvan kapasiteli proje, 150 işletmeciyi tek çatı altında toplayacak.

Giderlerin kontrol altına alınacağı ve gübresinden enerji üretilecek olan tesis sayesinde, Aksaray Türkiye'nin kırmızı et ihtiyacının yüzde 10'unu karşılayacak.

Aksaray Belediyesi'nin yer tahsisinde bulunduğu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan son onayın beklendiği projenin, 70 milyon liraya mal olması bekleniyor.

Modern anlamda birçok ilkleri içinde barındıracak tesiste, yem hazırlama ünitesi, yem deposu, silaj çukurları, hastalıklı risk grubunda hayvanlar için muayene, veteriner hekim ve ziraat mühendislerinin çalışma birimi yer alacak.

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, yaptığı konuşmada, proje ile hayvan yetiştiricilerinin işlerini büyütmesinin hedeflendiğini belirterek, et üretiminin artmasına büyük katkı sağlayacaklarını söyledi.

2018 yılında yapımına başlanması planlanan projenin, bir yılda tamamlanarak hizmete açılacağını dile getiren Özkök, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 60 bin hayvan kapasiteli tesis, tamamlandığında her biri 300 ile 500 arası hayvanı bünyesinde barındıracak 150 işletmeye ev sahipliği yapacak. Son derece teknolojik imkanlarla hayvan yetiştiriciliğine imkan tanıyacak tesis, daha modern ve büyük çaplı hayvancılık işletmelerinin kurulması öngörecek. Tabanı ızgaralı olacak tesiste hayvan dışkıları bir kanala yönlendirilerek ve buradan oluşacak gazın yakılmasıyla enerji üretilecek. Hayvan başına alınan verim en üst seviyeye çıkarılacak. Giderlerin kontrol altına alınacağı ve gübresinden enerji üretilecek olan tesis sayesinde Aksaray 100 bin ton kapasite ile Türkiye'nin kırmızı et ihtiyacının yüzde 10'unu karşılayacak."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.