Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Tüfekci:

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Tüfekci:
"Bakanlık olarak 2003'ten 2015'e kadar yaklaşık 897 milyon liralık yatırımı Burdur'a kazandırdık"

BURDUR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Burdur'a 2003'ten 2015'e kadar yaklaşık 897 milyon liralık yatırım yaptıklarını bildirdi.

Burdur programı kapsamında Vali Hasan Kürklü'yü ziyaret eden Tüfekci, Gaziantep'teki terör saldırı dolayısıyla başsağlığı diledi.

Terör olaylarının bir gün sona ereceğini belirten Tüfekci, "Bu konuda Hükümetimizin kararlılığı ortadadır. Cumhurbaşkanı'mız, Başbakanı'mız bu konuda kararlıdır. Gereken her türlü çalışma ve mücadele sonuna kadar verilecektir." dedi.

- "897 milyon liralık yatırımı Burdur'a kazandırdık"

Bakanlık olarak Burdur'a ciddi yatırımlar yaptıklarını anlatan Tüfekci, şöyle konuştu:

"2003'ten 2015'e kadar yaklaşık 897 milyon liralık yatırımı Burdur'a kazandırdık. Kanaatimce Burdur'a en çok yatırımı yapan bakanlık, Orman ve Su İşleri Bakanlığı. Tabii bunu yeterli görmüyoruz. Bundan sonra da yeni projelerimiz var. 12-13 yılda Belkayası Barajı ve sulamasını, Bucak ilçesinde Onaç 2 Barajı ve sulamasını bitirdik. Karaçal Barajı ve sulamasını bitirdik, hizmete girdi. Yeşilova ilçesinde Değirmendere Barajı var. Büğdüz Barajı bitti ama sulama çalışması devam ediyor."

Bakan Yardımcısı Tüfekci, yenilenebilir enerji diye tabir edilen HES'leri önemsediklerini söyledi.

HES projelerinin Türkiye'nin enerjide dışa bağımlı olduğu bir dönemde ülkeye nefes aldıracağını anlatan Tüfekci, "Bununla ilgili iki planımız var. Bunların projesini en kısa sürede bitirip hayata geçireceğiz. 2017 ve 2019 döneminde Bucak İçme Suyu Projesi'ni planlıyoruz. Çünkü Bucak'ta içme suyuyla ilgili ihtiyaçlar olmaya başladı. Burdur merkez belediyemizle isale hattı yenileme çalışması devam ediyor. İnşallah DSİ ve belediye güzel çalışmaya imza atacaklar." diye konuştu.

- 13 yılda 80 milyon fidan dikildi

Tüfekci, 2002'den 2015'e kadar Burdur'a 80 milyon fidan diktiklerini ancak bunu yeterli görmediklerini bildirdi. Bu yıl 3 milyon 280 bin fidanı, 2017-2019 döneminde de 8 milyon fidanı toprakla buluşturacaklarını vurgulayan Tüfekci, 10 mesire yerini bitirdiklerini 3 mesire yerinin ise planlamasını yaptıklarını ifade etti.

Daha sonra kentteki bir otelde bakanlığına bağlı bölge ve kurum müdürleriyle bir araya gelen Tüfekci'nin programına AK Parti Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Reşat Petek de katıldı.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek Tüfekci, Serenler Tepesi Tabiat Parkı, Büğdüz Sulaması ve Aziziye Baraj inşaatını inceleyecek.

Tüfekci, Serenler Tepesi Tabiat Parkı'nda keklik salımı yapacak.

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Tüfekci:

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.