Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:
"Orman konusunda destan yazdık. 3,5 milyar fidanı toprakla buluşturduk. Türkiye'yi yemyeşil yaparak gelecek nesillere güzel hizmetler vereceğiz"

GİRESUN (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Orman konusunda destan yazdık. 3,5 milyar fidanı toprakla buluşturduk. Türkiye'yi yemyeşil yaparak gelecek nesillere güzel hizmetler vereceğiz" dedi.

Eroğlu, Valilik önündeki toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, AK Parti hükümeti döneminde büyük yatırımlar yapıldığını belirtti.

"Bakın barajlar, göletler yoktu, İstanbul'da yaşayan Giresunlular çok iyi bilir susuzdu daha önce, Tayyip Erdoğan'dan önce İstanbul susuzdu" diyen Eroğlu, şöyle devam etti:

"Mardin, Kars, Edirne, İzmir, Sinop, Mersin, 76 şehir susuzdu, bütün şehirlere suyu biz getirdik, Allah'ın izniyle şimdi susuz şehir kalmadı. Öbür taraftan barajları, göletleri inşa ettik. Sevgili kardeşler gurur duyasınız diye söylüyorum, biz üç yıl önce başlattık, 'bin günde bin göletle sulama yapacak' diye, Allah'a şükür onu da bitirdik, bu bir dünya rekorudur, bin günde bin gölet ve sulaması."

Bakan Eroğlu, Devlet Su İşlerinin 2019 yılı sonuna kadar bin 71 baraj göleti ve sulaması yapacağına işaret ederek, "Neden? Çünkü bu barajlar taşkınları önlüyor, içme suyu temin ediyor, sulama suyu temin ediyor, oraya bir güzellik, iklimi değiştiriyor, dolayısıyla inşallah bunları yapacağız" ifadesini kullandı.

Bütün dereleri ıslah etiklerini vurgulayan Eroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Şu ana kadar bin 909 tane dereyi Türkiye'de inşa ettik, dereleri ıslah ettik. En çok da Giresun'da yaptık, bunu da söyleyelim çünkü Giresun'a da ayrı bir gönül bağımız var. Hatta Giresun'da köprüler bize ait değil, ilk defa Galevera Köprüsü'nden başlayarak Giresun'da da köprüler yapmaya başladık, eksik köprü varsa onları da yapacağız. DSİ köprüden sorumlu değil ama bir köprüler şube müdürlüğü kurduk, çünkü Karayolları dışındaki köprüleri biz yapalım, belediyelerin yapamadığı köprüleri biz yapalım diye böyle bir çalışma içerisine girdik."

Bakan Eroğlu, orman konusunda destan yazdıklarına değinerek, 3,5 milyar fidanı toprakla buluşturduklarını, Türkiye'yi yemyeşil yaparak gelecek nesillere güzel hizmetler vereceklerini bildirdi.

Geçmişte arıcıların ormana girmesinin yasak olduğunu kaydeden Eroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şimdi biz zihniyeti tamamen değiştirdik. Diyoruz ki artık 'arıcı gel başımın üzerinde yerin var, dolayısıyla size bal ormanı kuruyoruz. Kovanların koyulacağı yerler, ister kestane balı, ister çiçek balı, ister çam balı. Hatta marka oluştur, size kredi de oluştur' diyoruz çünkü artık hizmetkar bir devlet var, vatandaşı kucaklayan bir devlet ve vatandaşla iç içe olan, vatandaşın bağrından çıkan bir hükümet var. Emrinizdeyiz netice olarak."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.