Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar'da:

Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar'da:
"Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne ve zamanla İstanbul'un bazı kesimlerinde çok kuvvetli, hatta metrekareye 100 kilograma varan yağışlar bekleniyor. Bütün kurumları uyardık, gerekli tedbirler alınıyor"- "Kesinlikle PKK'nın sonunu getireceğiz. Mücad

 Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne ve zamanla İstanbul'un bazı kesimlerinde çok kuvvetli, hatta metrekareye 100 kilograma varan yağışlar beklendiğini belirterek, "Bütün kurumları uyardık, gerekli tedbirler alınıyor" dedi.

Eroğlu, partisinin İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Afyonkarahisar için 5 müjdesi olduğunu söyledi. Bunlardan ilkinin Sinanpaşa Yörükpazarı Regülatörü ve Sulaması olduğunu, maliyetinin de 4 milyon lira olduğunu ifade eden Eroğlu, ikinci müjdesi olan Emirdağ Davulga ve Aşağı Kurudere köyü Taşkın Koruma Tesisi'nin maliyetinin de 1 milyon 360 bin lira olduğunu belirtti.

Sandıklı ve Akarçay'a iki adet toplam 915 bin lira maliyetli köprü yapacaklarını, ayrıca 5 milyon 600 bin lira maliyetli ağaçlandırma toprak muhafaza ve erozyon kontrolü çalışmaları başlatacaklarını vurgulayan Eroğlu, beşinci müjdesinin de Hocalar Çok Programlı Anadolu Lisesi yapımı ve Akçadere köyü Taşkın Koruma Tesisi olduğunu, bunların maliyetinin de 2 milyon 900 bin liraya karşılık geldiğini bildirdi.

Toplantıda, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Bakan Eroğlu, İstanbul başta olmak üzere birçok il için kuvvetli yağış uyarısı yapıldığının hatırlatılması üzerine, sonbaharın gelmesiyle havaların soğumaya başladığını söyledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün kendisine bağlı olduğunu anımsatan Eroğlu, "Daha önce çok iptidai bir sistem vardı, tahminler tutmuyordu. Şu anda yüzde 90'nın üzerinde bir tahmine ulaştık. Herhangi bir yerde sıkıntı olacağı zaman ikaz ediyoruz. Böylece can ve mal kaybını önlüyoruz" diye konuştu.

- Meteoroloji'nin kuvvetli yağış uyarısı

Eroğlu, etkisini gösterecek kuvvetli yağış nedeniyle bazı bölgelerde taşkın ihtimallerinin olduğunu vurgulayarak, Marmara, Kuzey İç Ege, Göller Bölgesi, Eskişehir, Rize, Artvin, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkisinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini ifade etti.

Yağışların özellikle Marmara bölgesinde kuvvetli olmasının beklendiğine dikkati çeken Eroğlu, "Metrekareye 50 kilograma kadar yağış bekliyoruz. Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne ve zamanla İstanbul'un bazı kesimlerinde çok kuvvetli, hatta metrekareye 100 kilograma varan yağışlar bekleniyor. Bütün kurumları uyardık, gerekli tedbirler alınıyor. Vatandaşlarımızın da bu konuda dikkat etmelerinde fayda var" dedi.

- Bitlis'teki askeri araca saldırı

Bakan Eroğlu, başka bir gazetecinin Bitlis'te askeri servis aracına yapılan saldırıya ilişkin sorusu üzerine, terör örgütü PKK'ya karşı en kapsamlı mücadelenin Hükümet tarafından yapıldığını aktardı.

Silahlı kuvvetlerin, terör örgütlerinin inlerini vurmaya devam ettiğine işaret eden Eroğlu, şunları kaydetti:

"Dün Kandil'de bir takım inler gece vuruldu. Kandil zaten yerle bir edildi. Kesinlikle PKK'nın sonunu getireceğiz. Mücadelemiz son terörist etkisiz hale gelinceye kadar devam edecek. Son çırpınışları, aşağı yukarı 2 binden fazla terörist etkisiz hale getirildi. İnşallah bu terörü hep birlikte bitireceğiz. Ama tabii terör oradaki vatandaşlarımızın da düşmanı. Türk-Kürt kardeştir. PKK oradaki vatandaşlarımızın, kendilerini Kürt olarak adlandıran Kürt etnik grubuna mensup kardeşlerimizin de en büyük düşmanı. Onlara büyük zarar veriyor. O bölgeye yapılan yatırımları engelliyor. Ekonomik kalkınmayı engellemek için barajları, yolları, göletleri, hastaneleri ve hatta ambulansları yakıyor. Sivil vatandaşlara da ateş etmeye başladılar. Bu, terör örgütünün sonunun geldiğinin göstergesidir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.