Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Çorum'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Çorum'da
Eroğlu: "Türkiye'de bu sene bir miktar kurak geçiyor ancak biz tedbirimizi aldık. İçme suyu konusunda şu anda barajlarımız yüzde 60 oranında dolu. Herhangi bir sıkıntı yok"- "Vatandaş endişe etmesin, onlar rahat uyusunlar, suyunu kullansınlar. Onların sık

ÇORUM (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye'de bu sene bir miktar kurak geçiyor ancak biz tedbirimizi aldık. İçme suyu konusunda şu anda barajlarımız yüzde 60 oranında dolu. Herhangi bir sıkıntı yok" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca gerçekleştirilen çeşitli yatırımların açılış ve temel atma törenine katılmak için kente gelen Bakan Eroğlu, Çorum Valiliği önünde Vali Ahmet Kara, TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Vekili Jandarma Albay Metin Özbek, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve daire müdürleri tarafından karşılandı.

Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Kara'dan Çorum ile ilgili bilgi alan Eroğlu, daha sonra konferans salonunda Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş'ın katılımıyla basın toplantısı düzenledi.

Çorum'da DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 4 tesis ile Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak 1 tesisin temelini atacaklarını, ayrıca DSİ tarafından tamamlanan 1 tesis ile DKMP tarafından inşa edilen 1 tesisin de açılışını gerçekleştireceklerini bildiren Eroğlu, söz konusu yatırımlarının bedelinin 52 milyon lira olduğunu söyledi.

Çorum'a büyük önem verdiklerini, son 10 yıl içerisinde 665 milyon liralık yatırım yaptıklarını vurgulayan Eroğlu, "Üniversite yıllarımda oda arkadaşlarımın ikisi Çorumlu idi. Bu nedenle Çorum'un yeri bende ayrıdır" ifadesini kullandı.

- "Vatandaş endişe etmesin, suyunu kullansınlar"

Toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Eroğlu, barajlardaki doluluk oranı ve kuraklık konusuna değindi. Meteorolojiden periyodik aralıklarla hava tahminleri aldıklarını ve değerlendirdiklerini anlatan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye'de bu sene bir miktar kurak geçiyor ancak biz tedbirimizi aldık. İçme suyu konusunda şu anda barajlarımız yüzde 60 oranında dolu. Herhangi bir sıkıntı yok. Ayrıca 'Bin Günde Bin Gölet' Projesi kapsamında yaptığımız baraj ve göletler de hem sulama hem de içme suyu ihtiyacını karşılayacak. 2014 yılında çok büyük bir kuraklık vardı. Sessiz sedasız bunu nasıl aştıysak, İstanbul gibi İzmir gibi Çorum gibi tüm illerimize su vermişsek, bu sene de su vereceğiz. Vatandaş endişe etmesin, onlar rahat uyusunlar, suyunu kullansınlar. Onların sıkıntısı varsa onu biz düşünelim. Bir sıkıntı yok, merak etmeyin. Bunu 2014 yılında da söyledim. 100 yıllık kuraklık vardı, herkes gidip barajlarda su seviyesini ölçüyordu. Biz 'merak etmeyin biz bu kuraklığı aşarız' dedik. Çünkü bizim A, B, C, D planlarımız var. Burada A planına bile geçmedik, normaldeyiz."

Bakan Eroğlu, konuyla ilgili mayıs ayı içerisinde bir değerlendirme toplantısı yapacaklarını belirterek, "Zaten bana aylık rapor gelir, değerlendiririm. Allah'a şükür bu konuda dünyada tanınmış bir uzmanım. 3 aylık, 6 aylık, yıllık ve 3 yıllık planlar yaparız. Merak etmesinler su yönetimi emin ellerde" diye konuştu.

Eroğlu, toplantının ardından Vali Kara ve beraberindekilerle valilik bahçesine fidan dikti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.