Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Kilis’te

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Kilis’te
"Şimdi Kilis'te ağaçlandırma ve erozyonla alakalı çok güzel bir çalışma yapıyoruz. Reis Osman şehir ormanı kuracağız"

KİLİS (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kilis'te ağaçlandırma ve erozyonla alakalı çalışma yaptıklarını belirterek, "Reis Osman Şehir Ormanı kuracağız" dedi.

Eroğlu, Kilis Yedi Aralık Üniversitesi (KYÜ) Turizm Otelcilik Uygulama Otelinde, Valilik tarafından verilen akşam yemeğinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Kilis'in, nüfusundan fazla Suriyeliye ev sahipliği yaptığını belirtti.

Kilis'in nüfusunun artmasıyla su ihtiyacının arttığını kaydeden Eroğlu, bu noktada su ihtiyacını karşılayacak projelerin yapılacağını söyledi.

Kilis'in daha da yaşanabilir bir şehir olması adına bir buçuk yılda çok önemli hizmetler yapıldığı ifade eden Eroğlu,"Şimdi Kilis'te ağaçlandırma ve erozyonla alakalı çok güzel bir çalışma yapıyoruz. Reis Osman şehir ormanı kuracağız. Belediyemize onu teslim ettik. Kilis için muhteşem, nefes açıcı bir şehir ormanı kuruyoruz. Bugün bu müjdeleri verdik. Heybemiz dolu bir şekilde Kilis'e geldik. Biz, Orman Su İşleri Bakanı olarak Kilisimizin hizmetine amadeyiz" diye konuştu.

Eroğlu, Kilis Üniversitesinin şehrin kalkınması ve kamu-özel işbirliği için çok önemli olduğunu vurguladı.

Toplantıda, sivil toplum kuruluşlarının taleplerini dinleyeceğini belirten Eroğlu, pazartesi günü toplanacak Bakanlar Kurulu'nda bu talepleri dile getireceğini söyledi.

Eroğlu, toplantının ardından İstanbul’a gitmek üzere karayoluyla Gaziantep'e gitti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.