Ormana terk edilen yaralı eşek kurtarıldı

Ormana terk edilen yaralı eşek kurtarıldı
Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde ormana terk edilen yaralı eşek, HAYTAP üyeleri tarafından kurtarıldı

MUĞLA (AA) - Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde ormanlık alana terk edilen yaralı eşek, kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Sultaniye Mahallesi yakınlarında bir aracın çarpması sonucu yaralanan ve ormanlık alana terk edilen bir eşek olduğu ihbarı üzerine Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Yönetim Kurulu Üyesi Türkan Dağdelen ve hayvan severler harekete geçti.

Bölgeye ulaşarak yaralı hayvana ilk müdahaleyi yapan hayvan severler, eşeği araca alarak 50 kilometre mesafedeki Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine götürdüler,

HAYTAP gönüllü veteriner hekimi Mustafa Cihan, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşeğin araba çarpması sonucu yaralandığını tahmin ettiklerini söyledi.

Eşeğin yaklaşık 5 gün önce yaralandığını belirten Cihan, "Uzun zamandır yaralı. Çünkü yaralarında kurtlanmalar başlamış. Vücudunda su kalmamış. Kasları sertleşmiş. Serum ve antibiyotik tedavisi uygulayacağız. Kurtarmak için elimizden geleni yapacağız." dedi.

- "Günlük 12 ihbar"

HAYTAP Yönetim Kurulu Üyesi ve HAYDOS Başkanı Türkan Dağdelen ise yaralı ve terk edilmiş hayvanlara dair günlük ortalama 12 ihbar aldıklarını açıkladı.

Alınan çok sayıdaki ihbarın hayvanların kötü durumunu ortaya koyduğuna dikkat çeken Dağdelen, "Belediyeler duyarsız. Birçoğunun veteriner hekimi bile yok. Gönüllüler olarak ihbarlara yetişemez hale geldik. Kaza herkesin başına gelebilir ancak bir canlıyı ölüme terk etmek insanlık dışı bir davranış." diye konuştu.

Dağdelen yaralı eşeğin tedavisinin ardından sahiplendirileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.