Otel önünde "maaş" protestosu

Otel önünde "maaş" protestosu
İSTANBUL (AA) - Maçka'daki bir otelin bahçe bakım bölümünde çalışan işçiler, asgari ücretin altında maaşla çalıştırıldıkları iddiasıyla eylem...

İSTANBUL (AA) - Maçka'daki bir otelin bahçe bakım bölümünde çalışan işçiler, asgari ücretin altında maaşla çalıştırıldıkları iddiasıyla eylem yaptı.

Otel önünde toplanan işçiler, maaşlarının asgari ücretin altında olduğunu ve haklarını alamadıkları gerekçesiyle yönetime şikayette bulunduklarını, aile geçim indirimi, yol parası, mesai ve masrafların ödenmemesi üzerine itirazda bulunan iki işçinin işine son verildiğini öne sürdü.

İşçiler, bahçe bakım bölümünde 11 kişi gösterilerek 6 işçinin çalıştırıldığını, 5 işçinin maaşının taşeron firma tarafından alındığını iddia etti.

Dev-Turizm-İş Sendikası yöneticilerinin de destek verdiği işçiler, mağduriyetleri giderilene kadar oturma eylemi yapacaklarını belirtti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.