Oy verme işlemi başladı

Oy verme işlemi başladı
ürkiye sandık başında!

25. dönem parlamentosunun üyelerinin belirleneceği 2015 Genel Seçiminde saatlerin 08.00'i göstermesiyle birlikle oy verme işlemi başladı.20 siyasi parti ve 165 bağımsız adayın yarıştığı seçimler için 53 milyon 765 bin 231 seçmen oy kullanacak. Oy verme işlemi saat 17.00'a kadar sürecek.

OY NASIL KULLANILACAK?

1- Oy kullanmak için kimliğinizde TC kimlik numarasıyer almalı.TC kimlik numarası bulunmayanlar, seçmen bilgi kartını sunmak zorunda. Nüfus cüzdanı, soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, sürücü belgesi, askerlik belgesi, avukatlık kimliğiyle de oy kullanılabilir. Seçmenler www.ysk.gov.tr internet sitesinden hangi sandıkta oy kullanıcağını öğrenebilir. 2-Kimlik ve seçmen kağıdınızı sandık başkanına verdikten sonra, mühür, oy pusulası ve zarfınızı alacaksınız. Pusula ve zarfın YSK fligranlı olup olmadığını kontrol ettikten sonra oy kullanacağınız kabine girin Bu sırada tercinizin sorulmasına izin vermeyin, sandık başında seçim propagandası yapmak isteyenleri şikayet edin. Kabine girdikten sonra, burada başka birinin olmamasına ve oy verme işleminizin dışarıdan görünmemesine dikkat edin.3-Tercih mührünüzü oy vereceğiniz siyasi partinin ya da bağımsız adayın adının altında yer alan daireye basın. Mührü daireye gelecek şekilde basmaya dikkat edin. Mührün, iki siyasi partinin çizgileri arasına denk gelmesi halinde oyunuz geçersiz sayılabilir. Mührü bastıktan sonra bir süre kurumasını bekleyin aksi halde pusula katlanırken, mühür pusulanın diğer bölümlerine bulaşarak, oyunuzun geçersiz sayılmasına neden olabilir.4-Mührü bastıktan sonra oyunuzu kullandığınız bölümün en üstte kalacak şekilde, pusulayı dışa doğru katlayın. Böylece mührün dağılmasını engellemiş olursunuz. Pusulayı zarfa yerleştirip sandığa atın. Oyunzuu kullandıktan sonra sandık başında yer alan listeyi imzalayın.

KONYA'DA DA OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI

7 Haziran Genel Seçimleri için Konya'da vatandaşlar oylarını vermeye başladı. Sabah saat 08.00’de başlayan oy kullanma işlemi için vatandaşlar okullara gelirken, oy kullanmak için gelenler arasında bulunan yaşlı vatandaşlara görevliler eşlik etti. Seçmenler, kapalı oy kullanma kabinlerine cep telefonlarıyla girilmemesi konusunda uyarıldı. Oyunu kullanan vatandaşlar, seçimlerin hayırlı olmasını diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.