ÖYK kararı

ÖYK kararı
Kurul, TCDD'ye ait İzmir Yük Limanı alanına yönelik nazım imar planı ve uygulama imar planı değişikliklerini onayladı

ANKARA (AA) - Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğüne ait İzmir Yük Limanı alanına yönelik nazım imar planı ve uygulama imar planı değişikliklerini onayladı.

ÖYK'nın konuya ilişkin kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Özelleştirme İdaresi Başkanlığının (ÖİB) yazısına istinaden TCDD'ye ait İzmir Kruvaziyer Limanı alanına yönelik Kurulun onayladığı imar planı ve imar planı değişikliğine askı sürecinde yapılan itirazları değerlendiren ÖYK, gösterimlerin düzenlenmesi, plan hükümlerinden Büyükşehir İmar Yönetmeliği ve kotla ilgili olanların gözden geçirilmesi, trafo yerinin belirlenmesi, fonksiyon alan dağılımının düzenlenmesi ile ilgili itirazları kabul etti, diğer itirazları reddetti. "Kruvaziyer Liman Alanı, Liman Hizmet Alanı, Resmi Kurum Alanı, Otopark Alanı, Park ve Yol" kullanım kararlarını getiren nazım imar planı ve uygulama imar planı değişikliğinin onaylanması kararlaştırıldı.

Kurul, ayrıca ÖİB'nin yazısına istinaden İzmir Yük Limanı alanına ilişkin onaylanan nazım imar planı ve uygulama imar planı değişikliğine askı sürecinde yapılan itirazların değerlendirilmesi sonucunda da lojistik tesis alanındaki konaklama tesisinin kaldırılmasına, deniz alanı kullanımının açıklamasının yapılmasına, gösterimlerin düzenlenmesine, liman alanındaki yüksekliğin azaltılmasına ve ticari birimlerle ilgili itirazların kabul edilmesine, diğer itirazların ise reddedilmesine karar verdi. Kurul, "Liman Alanı, Lojistik Tesis Alanı, Yol" kullanım kararlarının getirilmesine yönelik İzmir Yük Limanı alanına yönelik nazım imar planı ve uygulama imar planı değişikliğini ise onayladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.